Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Klaus terčom zábavy: Paródia s Hitlerom naštvaným na jeho amnestie!

(Zdroj: YouTube)

PRAHA - Scéna z filmu Pád Tretej ríše, v ktorej Adolf Hitler na konci vojny bezmocne kričí na svojich dôstojníkov, sa stala zdrojom mnohých prerábok. Najnovšou témou, ktorú vodca rieši so svojimi podriadenými, je Klausova obsiahla amnestia. Podľa niektorých však ide skôr o akýsi smiech cez slzy.

Za tri dni má video už vyše 100-tisíc zhliadnutí a neponúka žiadne bezduché myšlienky. Jeho autor v ňom zábavnou, ale zároveň aj vážnou formou vymenúva dôsledky, ktoré by mohli z amnestie vyplynúť. Zjavne sa s titulkami dosť vyhral, keďže sedia časovo aj kontextovo.

Český prezident Václav Klaus však neľutuje, že pri príležitosti 20. výročia vzniku samostatnej ČR vyhlásil kontroverznú amnestiu. Je presvedčený, že to bolo správne rozhodnutie a že sa to ukáže po nejakom čase, až vychladnú horúce hlavy. Povedal to v rozhovore pre denník Právo a jeho server novinky.cz.

Podstatou každej amnestie je podľa Klausa výraz istej veľkorysosti. Ide o to dať druhú šancu ľuďom, ktorí urobili chybu. Je aj istým odpustením tým, ktorí nespáchali žiadne veľké zločiny či neboli v posledných rokoch opakovane trestaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu