Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalší omyl amnestií: Zdrogovaný a v ukradnutom aute chcel zraziť policajtku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

JIHLAVA - Nedávno amnestovaný muž (40) z Brna je ďalším z prepustených väzňov v ČR, ktorý sa krátko po tom, čo sa ocitol na slobode, dopustil nezákonnosti.

Pod vplyvom drog odcudzil v Jihlave automobil a pri pokuse polície o jeho zadržanie na parkovisku pri diaľnici chcel nacúvať do policajtky, informuje o pondelkovej udalosti dnes internetový server iDNES.cz. Páchateľ najskôr v Jihlave ukradol notebook a kľúče od vozidla, aby s ním v krátkom čase ušiel.

Po pol hodine sa polícii podarilo muža, ktorého podľa MF Dnes prepustili začiatkom roka z nápravno-výchovného zariadenia v meste Příbram, vypátrať na parkovisku pri diaľnici D1. Pri pokuse o zadržanie však zlodej začal s autom prudko cúvať a policajtka, ktorá bola v tom čase za vozidlom, musela uskočiť, aby sa neocitla pod kolesami. Spôsobila sa pri tom zranenia na ruke. Muž navyše narazil do policajného vozidla a zamieril s odcudzeným autom na diaľnicu. Po naháňačke s policajtmi napokon havaroval a ukradnuté vozidlo skončilo na streche. Páchateľ sa aj tak pokúsil o útek, avšak neúspešne.

Zadržaný sa potom začal sťažovať na zdravotné ťažkosti, policajti mu preto privolali záchranku. Lekár, ktorý ho vyšetril, však žiadne vážnejšie zranenia neobjavil. Pri následnom teste po prevoze do Jihlavy zistili v mužovom organizme prítomnosť amfetamínu, pravdepodobne použil pervitín.

Zadržaný, ako medzičasom zistila polícia, bol v minulosti opakovane trestaný za rôznorodú trestnú činnosť a aj v súčasnosti čelí dvom trestným kauzám. Za pondelkový "kúsok" mu hrozí šesť rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu