Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Holandské rakety Patriot dnes po mori vyslali do Turecka

Holandské rakety Patriot dnes vyslali do Turecka Zobraziť galériu (5)
Holandské rakety Patriot dnes vyslali do Turecka (Zdroj: SITA)

AMSTERDAM/BRUSEL - Holandské ozbrojené sily potvrdili, že tri raketové obranné systému typu Patriot dnes opustili územie krajiny a smerujú do Turecka, kde v rámci spolupráce vnútri Severoatlantickej aliancie (NATO) majú pomôcť pri obrane tureckých hraníc pred možnými útokmi zo Sýrie.

Spravodajský server DutchNews.nl spresnil, že spolu s raketovými systémami do Turecka odišlo okolo 300 holandských vojakov, ktorí sa majú starať o údržbu a ovládanie obranných vojenských systémov.

Rakety boli prevezené do prístavu Eemshaven na severe Holandska a na lodiach budú prepravené do Turecka. Ich očakávaný príchod na tureckú pevninu je 22. januára.

Vedenie NATO so sídlom v Bruseli koncom minulého roka uviedlo, že Nemecko, Holandsko a Spojené štáty sa dohodli na tom, kde budú ich raketové systémy v Turecku umiestnené. Podľa tejto dohody budú rakety z Holandska, spolu s obsluhujúcou posádkou, umiestnené v meste Adana na juhu Turecka.

Nemecké rakety a jednotky budú rozmiestnené v provincii Kahramanmaraš na severovýchod od Adany; a americké rakety v meste Gaziantep v juhovýchodnej Anatólii budú najbližšie k sýrskym hraniciam.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu