Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO proti diskriminácii šokuje: Pózujú na nich morbídne obézne modelky!

Modelky v celej svojej kráse Zobraziť galériu (5)
Modelky v celej svojej kráse (Zdroj: profimedia. sk)

BRATISLAVA - Umenie je subjektívna záležitosť a každý má právo na sebavyjadrenie. V niektorých prípadoch ale ťažko hovoriť o estetike. Pohľad na morbídne obézne modelky totiž zrejme viac odradzuje ako hladí na duši.

Opačný názor zdieľa taliansky fotograf Yossi Loloi (36). Pre svoj projekt s názvom Fullbeauty (v preklade Plná krása) si totiž vybral len ženy, ktorým ručička na váhe ukazuje viac než je zdravé. Tie najľahšie z nich vážia okolo 200 kg, najťažšia 273 kg. Prostredníctvom fotografií, ktoré zrejme nie sú každému po chuti, chce upozorniť na diskrimináciu tučných ľudí.

FOTO proti diskriminácii šokuje:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia. sk)

"Nielen štíhli ľudia sú krásni. Chcem provokovať, ale zároveň ľudí aj poučiť. Je potrebné zmeniť súčasné predstavy o kráse, ktoré uprednostňujú anorektičky. Dôrazom na ženskosť týchto modeliek bojujem proti predsudkom," povedal.

FOTO proti diskriminácii šokuje:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia. sk)

Yosi sa snažil vytvoriť intímne, a pritom silné zábery. Podľa neho tak budú mať ľudia príležitosť vidieť niečo, čo bežne nevidia. "Moje modelky sú živé sochy. Mali by sme oceniť ich odvahu a krásu," poznamenal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu