Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Šialení Rusi vybabrali s profíkmi: Vyliezli na vrchol zabezpečenej TOP budovy Európy!

(Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Zdolať 339 metrov vysokú budovu si vyžaduje veľa odvahy a zručnosti. Ak však k tomu pridáme vlámanie, mapovanie kamerových systémov a skrývanie sa pred ruskou bezpečnostnou službou, ide o misiu hraničiacu so šialenstvom.

Mercury City Tower je kancelárska a rezidenčná budova nachádzajúca sa v centre Moskvy, ktorá sa nedávno po jej dokončení stala najvyššou stavbou Európy a predčila tak londýnsky mrakodrap Shard.

Možno práve to vyprovokovalo päticu mladých Rusov k vytvoreniu plánu na jej zdolanie, ktorý tak ako film Mission Impossible zahŕňal prekonanie všemožných bezpečnostných systémov, kamier aj vyhnutie sa stavebným robotníkom, ktorí mohli zmariť ich cieľ a nielen spustiť alarm, ale aj "poriadne vás zbiť".

"Neexistuje žiadny legálny spôsob, ako sa môžu obyčajní ľudia dostať hore," uviedol na videu Vitalij Raskalov, ktorý spolu s ďalšími štyrmi členmi tímu týždne pozorovali miesto, aby vytvorili dokonalý plán na vyhnutie sa ich odhaleniu tak, aby sa nakoniec dostali až na nestabilný stavebný žeriav umiestnený na vrchole budovy.

Aj keď to znie neuveriteľne, skutočne sa im podarilo vyjsť až na 57. poschodie, kde výprava prespala a po raňajkách sa vydala ešte vyššie. Zo 70. poschodia potom dvojica basejumperov s padákmi vyskočila a pristála na frekventovanej ulici. Zvyšok, vrátane Raskalova, sa za mrazivých podmienok vyšplhal až na vrchol a na znamenie svojho úspechu prilepil na žeriav svoj znak - viacnásobný blesk. Odvážlivci sa dostali tak vysoko, že mraky blokovali ich výhľad na zem.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu