Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Strašidelný skok Xénie (19) zo strechy: Amatérsky bungee sa zmenil na horor

Bláznivý nápad sa zvrhol na drámu.
Bláznivý nápad sa zvrhol na drámu. (Zdroj: YouTube)

MURMANSK - Skupina vyznávačov adrenalínu sa podujala na extrémny zážitok, ktorý im mal zabezpečiť skok zo strechy opusteného bytového komplexu. Chatrné zabezpečenie však nedokázalo ochrániť dievčinu, známu iba ako Xénia. Ruská tínedžerka skončila na jednotke intenzívnej starostlivosti po tom, čo jej bungee laná zlyhali a ona sa zrútila z 10-poschodovej budovy v plnej rýchlosti na zem.

Keď to Rusi rozbalia: Neskutočné FOTO zo zeme, kde majú blázni raj!

"Rope jumping" - extrémna forma bungee jumpingu zbúchaná na kolene - je medzi ruskou mládežou hitom už niekoľko rokov. Tínedžeri túžiaci po dobrodružstve používajú nylonový povraz namiesto pružnej šnúry, a tým sa riziko ešte viac zvyšuje.

Organizátori tohto amatérskeho skákania v ruskom meste Murmansk neprišli so žiadnymi bezpečnostnými opatreniami. Od každého záujemcu si vypýtali približne 12 eur a nechali ho podpísať formulár, že akékoľvek následky sú na ich zodpovednosť.

Desivý incident zaznamenali na video priatelia dievčiny, ktorí išli vzrušujúce momenty zachytiť na protiľahlú strechu. Záznam z mobilného telefónu však neobsahuje skok s výkrikmi radosti, ale voľný pád, kedy lano nezachytilo dievčinu ešte nad zemou, ale ona v plnej rýchlosti dopadla na tvrdý povrch. Po údere zostala bezmocne visieť v bezvedomí.

Na miesto nešťastia bola okamžite privolaná sanitka, ktorá odviezla Xéniu do nemocnice. "Chceli sme spraviť nejaké krásne panoramaticky snímky a stali sme svedkami hroznej nehody," uviedol jeden z jej kamarátov. Tínedžerka stále leží v kritickom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Video nie je vhodné pre maloletých a ľudí s citlivou povahou

Viac o téme: Bungee jumping
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu