Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dievčatko žije len vďaka chybe lekárov: Spolu s ňou vážili aj nožnice!

Maddalenu zachránila chyba lekárov Zobraziť galériu (2)
Maddalenu zachránila chyba lekárov (Zdroj: onenewspage.co.uk)

LEWES - Dievčatko z anglického grófstva East Sussex žije vďaka náhode. Po tom, ako sa predčasne narodilo, mu lekári nedávali veľké šance na prežitie. S prihliadnutím na jeho hmotnosť sa ale rozhodli, že o jeho život budú bojovať. Neskôr zistili, že dieťatko v skutočnosti vážilo oveľa menej.

Maddalena Douseová sa narodila v 23. týždni tehotenstva ako jedna z dvojičiek. Jej sestrička bohužiaľ o pár týždňov zomrela. Dievčatko bolo neuveriteľne malé a krehké a prežilo len vďaka chybe lekárov. Keď ho totiž vážili a videli, že dosiahlo 500-gramovú hranicu, ktorá sa považuje za minimálnu hmotnosť pre to, aby bolo dieťa životaschopné, začali boj o jeho život.

Dievčatko žije len vďaka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: onenewspage.co.uk)

Po tom, ako bábätko napojili na prístroje ale vyšlo najavo, že na váhe zabudli nožnice, ktoré vážili takmer 400 gramov. To znamená, že Maddalena v skutočnosti vážila len niečo vyše 100 gramov.

Malá bojovníčka má teraz už šesť mesiacov a darí sa jej dobre. "Už sme prestávali veriť, že si ju niekedy odnesieme domov. Stal sa ale zázrak a Maddalenka sa pozviechala. Momentálne váži skoro šesť kíl a každým dňom je silnejšia," povedala šťastná mamička Kate.

Dievčatko žije len vďaka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: onenewspage.co.uk)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu