Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Škoda znova šokuje: Unikli fotky Octavie RS

Škoda Octavia RS Zobraziť galériu (5)
Škoda Octavia RS (Zdroj: Jozef Vydra )

Ako, kedy, kto a kde získal vyobrazenie výkonnej verzie novej Octavie - to sú otázky, ktoré by vás mohli zaujímať. Odpoveď je celkom prozaická: chyba a šikovnosť. Dôležité však je, že obrázky sú na svete.

Škoda sa nepriamo, ale znova postarala o predčasný únik informácií. Pri oficiálnom predstavení liftbacku v utorok, kde sa vďaka špionážnym fotkám uverejnených vopred už ani nemalo poriadne čo odhaľovať (okrem interiéru a pár drobností, sa ani nespomenula kombi verzia a o verzii RS uviedla len to, že to bude najrýchlejšia Škoda v doterajšej histórii značky.

Športovo ladená RS má prísť na trh spoločne s kombiverziou a štvorkolkou. No a práve „eReSu“ vám môžeme ukázať. Celkom náhodu (?) sa totiž na slovenskej stránke automobilky v konfigurátore modelu Fabia dalo dostať k vyobrazeniu Octavie RS. Náhľady preto nie sú kvalitné. Teraz sa to už presne zistiť nedá, ako to bolo možné, lebo na spomínanej stránke „visí“ oznam, že konfigurátor je nedostupný.

Škoda Octavia RS
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jozef Vydra )

 

Hoci naozaj vďaka (ne)kvalite fotografií nevidno podrobnosti, jedno je jasné: oveľa ostrejšie, či ak chcete agresívnejšie stvárnenie, ako mali doterajšie modely s týmto označením. Spredu sa okrem zmeneného nárazníka veľmi podobá predstavenej „civilnej“ verzii. Zaujali nás hlavne hranaté koncovky výfuku a pravdepodobne imitácia difúzora v zadnej časti. Asi neprekvapia väčšie nízkoprofilové pneumatiky.

Za zmienku stojí aj „rýchly pruh“ na spodku dverí a mierne pozmenená vizáž svetlometov vpredu aj zadných koncových svetiel. Celkový vzhľad je tak akýsi „hranatejší“, ale veľmi sebaistý. Nevieme, ako to bude pod kapotou, ale šepkalo sa čosi o koncernovom dvojlitrovom turbomotore TSI s vyše dvoma stovkami koní (teda viac ako 162 kW), aký poháňa aj Golf GTI. Ako sa bude líšiť, či ako ho naladia je zatiaľ tajomstvom.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu