Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Škoda Rapid: Poznáme slovenské ceny

Škoda Rapid Zobraziť galériu (4)
Škoda Rapid (Zdroj: Jozef Vydra )

BRATISLAVA - Bola dlho očakávaná, pomerene hojne medializovaná. Po svojom letnom svetovom predstavení v Bratislave sa nová Škoda postupne dostáva do predaja v Európe. Od dnešného dňa Rapid oficiálne zamieril do predajní aj u nás. Je k dispozícii so štyrmi benzínovými a jedným naftovým motorom so základnou cenou 11 111 €.

Takmer všetko sa o ňom vedelo, chýbalo to podstatné: cena. Nový Rapid je celkom nový model, ktorý sa zaradil medzi Fabiu a Octaviu. Je pre značku natoľko dôležitý, že dostal uvádzacie bonusy od 1000 do 1431 € a výbavu navyše. Vybrané modely napríklad získali manuálnu klimatizáciu zadarmo. Záruka je pre všetky modely 4 roky, alebo 60 000 kilometrov.

Škoda Rapid
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jozef Vydra )

Škoda Rapid vyplnil medzeru medzi Fabiou a Octaviou

Tri úrovne výbavy

Rapid bude k dispozícii v troch úrovniach výbavy: Active, Ambition a Elegance. Už úvodná výbava na pätnásťpalcových oceľových diskoch kolies má šesť airbagov, bezpečnostné systémy - ESC vrátane ABS, MSR, ASR, EDS a HBA, centrálne zamykanie aj imobilizér, elektrické ovládanie predných okien, vyhrievané zadné sklo, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča, delené zadné operadlo (60:40), a rádio na CD/MP3 so štvoricou reproduktorov.

Škoda Rapid
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jozef Vydra )

V interiéri nájdete všetko, čo potrebujete a tam, kde to očakávate

Ambition má navyše napríklad palubný počítač, predné hmlovky, tónované sklá, elektricky nastaviteľné a vyhrievané spätné zrkadlá, ktoré sú aj s kľučkami vo farbe karosérie. Novinkou je diaľkové ovládanie uzamykania, v interiéri pribudla lakťová opierka, pochrómované kľučky dverí, odkladacie kapsy na zadnej strane predných operadiel aj čierne lesklé rámčeky okolo výduchov vzduchu.

Elegance má v základe pätnásťpalcové disky z ľahkých zliatin, automatickú klimatizáciu, veľký grafický displej palubného počítača, štvorramenný volant s koženým čalúnením, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča aj spolujazdca, tkané koberce, rádio s veľkosťou 2DIN a šiestimi reproduktormi, tempomat. Pribudlo elektrické ovládanie zadných okien, vyhrievanie predných sedadiel aj dýz ostrekovačov. Radiaca páka a ručná brzda sú v koži a viacero chrómovaných prvkov prináša paket Chrom.

Cenník Škoda Rapid pre Slovensko

Škoda Rapid
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jozef Vydra )

Doplnky za príplatok

Doplnková výbava je poriadne rozsiahla  a umožňuje výraznú personalizáciu jednotlivých stupňov výbavy. Metalíza je za 424 eur navyše, no v príplatkovom cenníku je aj množstvo užitočných prvkov - zadné parkovacie senzory (376 €), zadný stierač s ostrekovačom (86 €), obojstranný koberec v batožinovom priestore (47 €), rezerva na disku (oceľovom 66 €, z ľahkých zliatin 205 €), či alarm  (249 – 421 €), alebo  disky kolies s priemerom 16 i 17 palcov (za doplatok 211 až 913 €).

Škoda Rapid
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jozef Vydra )

Škoda má s liftbackom Rapid ambície na najpredávanejšie vozidlo

Má byť najpredávanejší model na Slovensku

Škoda verí, že nové vozidlo zaujme aj u nás a má s ním veľké plány. Podľa zástupcov značky má Rapid ambície stať sa najpredávanejším modelom na slovenskom trhu. Toto želanie môžu naplniť záujemcovia oň a čas ukáže, ako sa tieto očakávanie naplnili. Predaj je oficiálne spustený, všetko ostatné už zostáva len na budúcich majiteľoch novinky.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu