Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Sexuálne úchylky slávnych: Sukničkár Einstein či psychopat Caligula!

Albert Einstein
Albert Einstein

PRAHA - Vladár, skladateľ a vedec. Na prvý pohľad nemajú okrem toho, že sa stali slávnymi, nič spoločné. Spája ich však jedna maličkosť a to zanietenosť pre veci erotické, ktoré hraničili s úchylnosťou. Ich intímny život mal podľa portálu technet.cz veľa zaujímavých zákutí.

Caligula

Preslávil sa nielen svojou krutosťou, ale aj sexuálnymi orgiami. Odborníci sa domnievajú, že okrem duševnej choroby, ktorá u rímskeho cisára Caligulu prepukla niekoľko rokov po nástupe do funkcie, trpel legendárny cisár aj hypersexualitou. Všetky ženy v Ríme vyhlásil za svoje manželky, čo znamenalo, že sa ich mohol kedykoľvek zmocniť.

Cisársky palác sa tak stal dejiskom ťažko predstaviteľných orgií, v ktorých hrala podstatnú úlohu aj Caligulova sestra Drusille. Ich incest bol verejnou záležitosťou, rovnako ako monumentálne hostiny, pri ktorých mohol súložiť každý s každým. Traduje sa, že Caligulu veľmi vzrušovalo mučenie zajatcov, pri jeho pozorovaní si nechával poskytovať od svojej sestry orálny sex. Niektoré z obetí pri mučení orálne uspokojoval sám.

Wolfgang Amadeus Mozart

Je považovaný za jedného z najgeniálnejších hudobných skladateľov histórie, ale majestátnosť a dôstojnosť jeho hudobných diel je v rozpore s obsahom listov, ktorými častoval ženy vo svojom okolí, najmä svoju sesternicu a manželku. Výrazy a obraty, ktoré v nich používa, sú natoľko vulgárne, že prvé vydanie Mozartových listov bolo tvrdo cenzurované.

Napríklad v jednom z miernejších listov skladateľ píše: "... bozkávam sestre tvár, nos ... a jej zadok, ak je však čistý." Mozartova posadnutosť takýmito výrazmi viedla niektorých odborníkov k domnienke, že slávny muž trpel takzvaným Tourettovým syndrómom, ktorého súčasťou je nutkavá potreba používania vulgarizmov.

Albert Einstein

Slávny fyzik bol síce zvolený časopisom Time osobnosťou storočia a nikto nepochybuje o tom, že bol skutočným géniom, k ženám mal však veľmi zvláštny vzťah.

Prvýkrát sa Einstein oženil so srbskou matematičkou Milevou Maričovou, inteligentnou a mimoriadne nadanou ženou, ktorá údajne niektoré matematické problémy riešila za ospevovaného Einsteina. Už pred svadbou sa im narodila dcéra, ktorej osud je nejasný a v ďalších rokoch porodila Mileva Albertovi ešte dvoch synov.

Einsteina však rodinné povinnosti príliš nezaujímali a kvôli početným milenkám začalo manželstvo hynúť. Slávny fyzik si spísal zoznam podmienok, za ktorých je v ňom prípadne ochotný zotrvať (jeho súčasťou bola napríklad požiadavka, že manželka stíchne, kedykoľvek ju o to požiada a nebude po ňom chcieť žiadne intímnosti).

Napodiv ani napriek tomuto "veľkorysému" kroku manželstvo nevydržalo a v roku 1919 sa Einstein oženil so svojou sesternicou. Avšak ako neúnavný propagátor hesla, že monogamia nie je prirodzená, vystriedal za svojho manželského života najmenej desať mileniek. Sám seba považoval za absolútne neodolateľného zvodcu a netajil sa tým, že chce zviesť a "vyskúšať" čo najväčší počet žien.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu