Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Austrálska kráska (23) prežila útok krokodíla: Znetvoril jej nohu!

Tarino stehno pokrýva niekoľko jaziev Zobraziť galériu (2)
Tarino stehno pokrýva niekoľko jaziev (Zdroj: profimedia.sk)

SYDNEY - Tara Hawkesová pracovala ako hosteska na luxusnej výletnej lodi, ktorá sa plavila okolo Austrálie. To ešte netušila, že sa stane obeťou obrieho krokodíla, ktorému sa dokáže vymaniť z pazúrov. Všetci zúčastnení hovoria o zázraku.

Dvadsaťtriročnú krásku napadol trojmetrový predátor v zálive Dugong Bay v štáte Západná Austrália. Skôr, ako si vôbec stihla uvedomiť jeho prítomnosť, krokodíl sa zahryzol do jej ľavého stehna a stiahol ju pod hladinu. "Hral sa so mnou, akokeby som bola plyšová hračka. V papuli mal takmer celú moju nohu, videla som z nej len asi štyri centimetre," spomína na hrozivý zážitok.

Tarin kamarát Al Sartori, ktorý stál v tom čase na brehu, si myslel, že si z neho len strieľa. Akonáhle však vo vode zbadal krv, vedel, že nejde o žiadny kanadský žartík. S okoloidúcim Mikeom Fletcherom sa preto okamžite vrhol do vody, aby priateľku zachránil. Zatiaľ čo Mike držal Tarinu hlavu nad vodou, aby sa neutopila, Al bojoval s krokodílom v snahe uvoľniť jeho smrtonosné čeľuste. "Zatlačil som mu prsty do očí, aby poľavil. Našťastie to zabralo," povedal mladík, ktorému spolu s Mikeom úrady udelili medailu za statočnosť.

Tu sa trápenie ale neskončilo. Dievčinu letecky previezli do najbližšej nemocnice, pretože stratila veľa krvi. Podrobila sa štvorhodinovej operácii, počas ktorej sa chirurgom podarilo zachrániť jej končatinu. "Moja noha bola úplne na franforce, bála som sa, že mi ju budú musieť amputovať," hovorí.

Austrálska kráska (23) prežila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Tara sa z hrôzostrašného zranenia zotavila. Chvíle, kedy bojovala o život, jej pripomínajú veľké jazvy na stehne. To je však nič oproti tomu, že tu už dnes nemusela byť.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu