Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dievčatku narástlo srdce na bruchu, takmer neprežilo!

Audrine narástlo srdiečko na bruchu Zobraziť galériu (3)
Audrine narástlo srdiečko na bruchu (Zdroj: foxnews.com)

HOUSTON - Pred piatimi týždňami sa v americkom Texase narodilo dievčatko, ktoré nemalo takmer žiadnu šancu na prežitie. Jeho srdce sa totiž nenachádzalo v hrudi, ale na bruchu. Chirurgom sa nakoniec podarilo orgán umiestniť na správne miesto.

Vrodenú vadu nazývanú Ectopia cordis diagnostikovali Audrine Cardenasovej ešte počas tehotenstva jej matky. Táto porucha sa objavuje u ôsmich detí z milióna, pričom len málo z nich sa narodí živých.

Dievčatku narástlo srdce na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foxnews.com)

"Dali mi na výber tri možnosti. Buď pôjdem na potrat, alebo porodím dcérku a oni ma s ňou nechajú stráviť čo najviac času, dokiaľ neumrie, alebo Audrina podstúpi veľmi riskantnú operáciu, ktorá sa ju pokúsi zachrániť. Vybrala som si tretiu možnosť a som šťastná, že som tak urobila," uviedla Ashley pre ABC News.

Pôrod bol komplikovaný. O približne mesiac neskôr absolvovala v houstonskej detskej nemocnici operáciu aj samotná Audrina. Srdce jej počas nej premiestnili do hrudníka, v ktorom museli preňho vytvoriť miesto. Šesťhodinový zákrok dopadol úspešne, malú pacientku však v budúcnosti čaká ešte jeden, pretože lekári musia z jedného rebra vytvoriť hrudnú kosť, ktorá bude srdce chrániť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu