Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dieťatko sa narodilo so srdcom mimo tela!

Ryan aj napriek mizivým šanciam prežil
Ryan aj napriek mizivým šanciam prežil (Zdroj: Worldwide Features)

PENSYLVÁNIA - Lekári zdrvenej matke malého Ryana Marquissa odporučili ukončiť tehotenstvo, keď bola v treťom mesiaci. Jej dieťatko sa totiž malo narodiť iba s polovicou srdca a aj to mimo tela. Rodičia však interupciu odmietli a ich risk sa vyplatil. Ryan aj napriek vážnemu zdravotnému stavu čoskoro oslávi tretie narodeniny.

"Chceli sme to nechať na prírode, preto sme s ukončením tehotenstva nesúhlasili, aj keď sme vedeli, že ak bábätko prežije, bude to zázrak. Lekári nám povedali, že ešte žiadne dieťa s Ryanovými vadami neprežilo. Že je tu teraz Ryan s nami, je úplne neuveriteľné," uviedla jeho matka.

Nesmierne zriedkavá ectopia cordis postihuje len osem z milióna novorodencov a prevažná väčšina z nich sa narodí mŕtva alebo neprežije dlhšie ako tri dni. Ryan navyše okrem tejto vady trpel ešte hypoplastickým pravým srdcom a mal teda vyvinutú len ľavú srdcovú komoru.

Ryan sa narodil vo februári 2009 cisárskym rezom. Pri jeho pôrode asistovalo 30 špecialistov a všetci považujú jeho prežitie za ozajstný zázrak. Chlapček následne prekonal sériu dvanástich náročných operácií a naďalej sa odmieta vzdať.

"Môžeme len dúfať, že bude bojovať ďalej. Zatiaľ to všetko zvláda úžasne. Možno bude raz potrebovať transplantáciu srdca. Zatiaľ si ale užívame každú chvíľku, každého dňa, keď s nami Ryan nemal byť," uzatvára jeho matka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu