Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

VIDEO Neškodný pavúk takmer zabil ženu, z ruky jej spravil kašu!

Lekári dokázali zachrániť aj končatinu postihnutú takouto infekciou.
Lekári dokázali zachrániť aj končatinu postihnutú takouto infekciou. (Zdroj: thesun.co.uk)

LONDÝN - Mladá Britka podľa vlastných slov takmer zomrela po tom, čo ju uhryzol obyčajný domový pavúk. Tvor, ktorý je normálne neškodný, spôsobil, že Natalie Hemmaovej (31) opuchla ruka, došlo k zastaveniu krvného obehu a následnej infekcii v končatine.

Utrpenie štátnej úradníčky sa začalo vo februári, keď sa zobudila vo svojom dome vo Wallingtone s červenou škvrnou na ľavom zápästí. Počas nasledujúcich 48 hodín jej ruka opuchla, a tak zašla do nemocnice, kde jej povedali, že ide s najväčšou pravdepodobnosťou o uhryznutie pavúka, dali jej antibiotiká a povedali jej, aby si vzala paracetamol.

O dva dni neskôr jej manžel Michael (35) zavolal sanitku, pretože zvracala hnis a nedokázala sa postaviť. Doktori zistili, že jej opuch zastavil krvný obeh, takže jej začali odumrieť svaly a nervy a navyše sa do rany dostala infekcia. Varovali ju, že môže prísť o ruku a ona sa obávala, že zomrie.

Lekári ďalšie tri dni odstraňovali infikované tkanivo a počas piatich operácií vrátili ruke normálny vzhľad za použitia tkaniva z nohy. V nemocnici strávila Britka tri týždne a po fyzioterapii chodí opäť do práce. "Mám jazvy,  ale nečakala som, že sa ešte vrátim z operačnej sály späť aj s rukou," hovorí zmierená žena, ktorá však stále nevie uveriť tomu, že si bolestivú tortúru vytrpela kvôli pavúkovi.

Hoci Británia nie je krajinou, kde by sa ľudia museli obávať uštipnutia hadov, hmyzu či pavúkov, Natalie od svojho hrôzostrašného zážitku spáva so zatvoreným oknom a vždy si skontroluje posteľ, než do nej vlezie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu