Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kulturistu takmer zabila lienka: Stačilo jediné uhryznutie a prišli strašidelné dôsledky

Reza podcenil riziko a takmer zomrel Zobraziť galériu (3)
Reza podcenil riziko a takmer zomrel (Zdroj: profimedia.sk, jupiterimages)

LONDÝN - Anglický kulturista (31) pre denník The Sun prehovoril o tom, ako ho takmer pripravilo život uhryznutie malej lienky. Keď minulú stredu kráčal do telocvične v Stoke-on-Trent, všimol si že na ňom pristáli tri tieto drobné tvory a jeden mu vliezol pod oblečenie, ale nevenoval tomu žiadnu pozornosť. Až keď mu začala v noci opúchať noha, vyhľadal lekársku pomoc. Testy preukázali, že má sepsu a podľa odborníkov mu hrozilo vysoké riziko smrti.

Jediné uštipnutie hmyzu spravilo z krásky (23) živú mŕtvolu: Strašné VIDEO, na ktorom chce zomrieť

Reza Rezamand, ktorý má predajňu s doplnkami stravy pre kulturistov, krátko po "invázii" lienok odcestoval do iného mesta na športovú akciu. Jeho noha mu však v noci natoľko opuchla, že radšej sám zašiel do nemocnice, aby mu ju ošetrili. Lekári si ho nechali v zariadení cez noc a predpísali mu antibiotiká a lieky proti bolesti.

Kulturistu takmer zabila lienka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nasledujúci deň sa však jeho stav ešte zhoršil, noha mu nabobtnala na dvojnásobok pôvodnej veľkosti a prsty mu začali černieť. Kamarát ho preto rýchlo odviezol do inej nemocnice, kde urgentné testy odhalili, že Reza má otravu krvi, ktorá môže mať za následok smrť, ak sa nelieči.

Lekári 90-kilovému mužovi podľa denníka The Sun povedali, že existuje predpoklad 1:3, že ochorenie bude mať fatálny koniec. Našťastie sa Reza uzdravil, ale rešpekt pred hmyzom mu zostal. "Nikdy viac v živote sa nedotknem lienky. Nikdy som sa ničoho nebál. Na bench press vytlačím 180 kg, ale takmer ma zabila taká drobná vec, ako lienka," povedal kulturista.

Mohlo by vás zaujať: 
Makáte na sebe v posilke a nevidíte žiaden progres? Tu sú dôvody!

Kulturistu takmer zabila lienka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Chcem zvýšiť povedomie o tom, aby každý, kto utrpí podobné uhryznutie išiel okamžite k lekárovi. Snažil som sa to ignorovať a skoro ma to stálo život," dodal Reza, ktorý podcenil infekciu.

Viac o téme: Lienka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu