Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Uhryznutie 6 hadmi: Dievča (16) stúpilo do hniezda štrkáčov!

Vera Oliphantová
Vera Oliphantová (Zdroj: ABC News)

SAN DIEGO - Tínedžerka z Kalifornie si nenašla dobré miesto na pátranie po mobilnom signále, aby mohla zavolať svojej matke. Na vidieku blízko San Diega nechtiac stúpila do hniezda štrkáčov, ktoré ju šesťkrát uhryzli. Informovala agentúra Reuters.

Vera Oliphantová strávila štyri dni na jednotke intenzívnej starostlivosti a lekári jej dali 24 fľaštičiek s účinnou látkou po tom, čo ju uhryzol dospelý štrkáč a päť mladých hadov pri dome jej strýka.

"Snažila som sa nájsť signál, aby som mohla zavolať mame a napísať priateľovi," uviedla dievčina po tom, čo ju prepustili z nemocnice. "Nevidela som ich, kým som nestúpila do hniezda a neucítila som uhryznie," opísala Vera svoj nepríjemný zážitok s tým, že sa jej hneď zahmlil zrak a začala vidieť čierne škvrny.

Podarilo sa jej však dostať k svojmu strýkovi, ktorý ju okamžite naložil do auta a ponáhľal sa s ňou na pohotovosť. Po ceste ešte hovorila s matkou a svojím priateľom, ktorí jej prízvukovali, aby sa nehýbala, nech sa jed ešte viac nerozšíri. "Povedala som mame a priateľovi, že ich milujem, pre prípad, že by som ich už viac neuvidela," povedala.

Našťastie sérum zničilo nebezpečné toxíny a Vera sa môže vrátiť späť do školy. Ostatným však odporúča, aby sa odteraz pri hľadaní signálu viac pozerali pod nohy a zdržovali sa pri ľuďoch, ktorých by mohli privolať na pomoc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu