Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Paraglajdistovi nevyšiel manéver: Natočil svoj vlastný hrozivý pád!

Ben niekoľko hodín visel v korunách stromov
Ben niekoľko hodín visel v korunách stromov (Zdroj: 3news.co.nz)

QUEENSTOWN - Ako v zlom sne si mohol pripadať mladý paraglajdista z Nového Zélandu po tom, čo sa mu jeho ostatný zoskok takmer stal osudným. Pri pokuse o akrobatický manéver sa mu totiž do padáku zamotala kamera. Potom nasledoval už len nekontrolovateľný pád.

Ben Letham (21) je veľký obdivovateľ novozélandskej prírody a chcel vedieť, ako vyzerá z vtáčej perspektívy. Minulý týždeň preto neďaleko mesta Queenstown absolvoval zoskok.

Ako vždy, aj teraz mal so sebou kameru, aby na ňu zachytil okolitú scenériu. Namiesto nej ale na video natočil niečo iné - svoj ​​desivý pád. Zariadenie sa mu totiž zamotalo do klzáka a Letham bol tak nútený použiť záchranný padák.

"Skúšal som jeden akrobatický manéver, ale nevyšlo to. Potom sa už všetko zbehlo veľmi rýchlo," povedal Ben, ktorý dopadol do korún stromov a zostal visieť vo výške niekoľkých desiatok metrov. Po viac ako dvoch hodinách ho zachránil arborista Abe Laguna, ktorému trvalo polhodinu, kým dvadsaťjedenročného adrenalínového nadšenca dostal dolu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu