Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prečo pracovať? Mladý pár dostane 21-tisíc ročne a má sa ako prasa v žite!

Danny a Gina si radšej užívajú výhody sociálneho systému.
Danny a Gina si radšej užívajú výhody sociálneho systému. (Zdroj: thesun.co.uk)

LONDÝN - Mladý anglický pár tvrdí, že ročne si na sociálnych dávkach prilepší o 17 680 libier (cca 20 800 eur) a ani sa neobťažujte hľadať si prácu, pretože by to jeho finančnú situáciu iba zhoršilo. Danny Creamer (21) a Gina Allanová (18) trávia každý deň sledovaním televízie na ich 47-palcovej obrazovke a v pohodlnom dvojizbovom byte vyfajčia spoločne 40 cigariet. Samozrejme všetko je hradené z peňazí daňových poplatníkov.

Dvojica, ktorá má švormesačnú dcérku Tullulah-Rose, hovorí, že nemôže chodiť do práce, pretože z menšej sumy, akú teraz dostáva, by nevyžila. Obidvaja totiž odišli zo školy bez kvalifikácie, a teda im "nehrozí" žiadny dobre platený džob.

Danny však pripúšťa, že jeho otec (46) by ho pokojne zamestnal vo svojej spoločnosti, ale nemohol by mu dosť zaplatiť. Jeho matka (45) pracuje ako opatrovateľka, zatiaľ čo Ginina (46) je učiteľka a otec (53) manažér v bezpečnostnej spoločnosti. Napriek tomu sa etika rodičov na ich potomstvo nepreniesla. Miesto toho mladý pár tvrdí, že na sociálne dávky má nárok z dôvodu daňových príspevkov ich rodičov a dokonca sa sťažuje, že by oni za to mali dostávať väčšie.

"Nemyslím si, že žijeme z daňových poplatníkov, máme nárok na peniaze, ktoré naši rodičia platili po celý svoj život," uviedla Gina s pekným falošným opálením a pestovanými nechtami. Ani jeden z dvojice žiadnu vinu necíti.

Mesačné výdavky zaľúbencov činia 240 libier na jedlo, 40 libier za telefónny účet a 80 libier za TV. Rovnakú sumu ako za plienky a mlieko pre svoju dcérku utratia za cigarety. Pár, ktorý chce ďalšie dieťa, hovorí, že by musel dostávať najmenej 2200 libier mesačne v hrubom, aby sa im vyplatilo chodiť do práce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu