Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Objav, ktorý zmení históriu: V Bermudskom trojuholníku našli mŕtve mesto!

Na dne okrem iného objavili štyri pyramídy Zobraziť galériu (2)
Na dne okrem iného objavili štyri pyramídy (Zdroj: YouTube)

HAVANA - Neskutočný objav učinila dvojica vedcov v oblasti známeho Bermudského trojuholníku neďaleko Kuby. Na dne Atlantického oceána našli gigantické mesto, ktorým by mohla byť bájna Atlantída.

Paul Weinzweig a jeho manželka Pauline sa postarali o poriadnu senzáciu. S pomocou podmorského robota objavili pri východnom pobreží Kuby zrúcaniny potopeného mesta, v ktorom podľa všetkého žila vyspelá civilizácia. Nachádza sa v hĺbke niekoľko sto metrov pod morskou hladinou a je plné sfíng, pyramíd a dlhých ulíc, na ktorých sú vyryté nápisy.

Objav, ktorý zmení históriu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Podľa odborníkov by mohlo ísť o Atlantídu, pretože mesto tak, ako spomína legenda, zaliala stúpajúca voda. K tomu mohlo dôjsť na konci poslednej doby ľadovej, čiže zhruba pred 10 000 rokmi, kedy sa rýchlo rozpustil arktický ľadovec a na severnej pologuli prudko stúpla hladina oceánu. Oblasti, ktoré boli kedysi suchou pevninou, sa tak stali súčasťou Atlantiku.

"Objav prekvapil antropológov z celého sveta. Každý chce vidieť, čo sme vlastne tam dole nakrútili," povedala Pauline. Niektorí v spomínaných záberoch vidia súvislosť s Olméckou kultúrou založenou údajne práve ľuďmi, ktorí prežili zánik Atlantídy.

Podľa medializovaných informácií vie americká vláda o tajomnom meste už od šesťdesiatych rokov, kedy na neho narazili jadrové ponorky. Oblasť preto okamžite uzavrela, aby sa do nej nedostali Rusi.

Atlantída v Bermudskom trojuholníku

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu