Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladá mamička (23) takmer vykrvácala: Po pôrode v nej nechali placentu!

Rodinka sa už momentálne teší z prvého prírastku
Rodinka sa už momentálne teší z prvého prírastku (Zdroj: newswhip.com)

LONDÝN - Novopečená mamička Megan Hubbardová takmer umrela po tom, čo v nej lekári po pôrode nechali zvyšok placenty. Celý čas jej pritom tvrdili, že za všetko môže infekcia maternice. Po jej príčine ale vôbec nepátrali.

Megan Hubbardová začala krátko po pôrode silno krvácať. Keď sa situácia nezlepšovala, zašla do nemocnice, kde rodila a tamojším lekárom povedala o svojich problémoch. Tí ju poslali domov s vetou, že "je to normálne".

"Bola som tam päťkrát a zakaždým mi povedali, že je bežné, že žena po pôrode krváca. Nakoniec ma prepustili s tým, že mám infekciu maternice a dali mi antibiotiká," vysvetľuje rozhorčená Angličanka.

Koncom septembra zašla do miestnej reštaurácie, aby v rodinnom kruhu oslávila narodenie svojho synčeka Georga. Predtým, než sa stihla najesť, však skolabovala. Za niekoľko minút prišla podľa svojich slov o viac ako polovicu objemu krvi. Po prevoze do nemocnice jej preto museli urýchlene poskytnúť transfúziu.

Z toho, že takmer vykrvácala, viní zdravotníkov, ktorí si nevšimli, že v nej ostal kúsok placenty. Tá sa obyčajne z tela ženy vyplaví do dvadsiatich minút po pôrode. Ak sa tak nestane a lekári ju neodstránia ani chirurgicky, môže spôsobiť infekciu.

"Najviac ma desí predstava, že sa mi to pokojne mohlo stať v aute, v ktorom často veziem aj malého Georga. Tam by mi nemal kto pomôcť," hovorí Megan, ktorá sa zo strany Queen Elizabeth Hospital doteraz nedočkala žiadneho ospravedlnenia.

Nemocnici preto zaslala písomnú sťažnosť a uvažuje aj o o tom, že sa obráti na súd. Prípad medzitým začal vyšetrovať úrad, ktorý sa zaoberá sťažnosťami pacientov.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu