Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pražský bezdomovec vyhral 30 miliónov, potom prišiel šok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: obligedtooffend.com)

PRAHA - Na českého bezdomovca sa pred pár rokmi usmialo neuveriteľné šťastie. V čase, keď vypomáhal v obchode s cukrovinkami, si kúpil žreb a vyhral 30 miliónov korún (1,2 milióna eur). Vzápätí ho ale o túto rozprávkovú sumu pripravili jeho zamestnávatelia. Teraz čelia obvineniu zo sprenevery.

Dvojica mala od začiatku plán, ako 54-ročného muža bez domova okradnúť. Po tom, čo sa od neho dozvedeli, že mu víťazný tiket priniesol závratnú výhru, mu navrhli, že peniaze prevedú na svoj účet, aby s nimi nemal starosti.

"Obvinení oslávili túto udalosť s bezdomovcom u seba doma. 33-ročná žena sa ponúkla, že všetko overí u stávkovej kancelárie a poskytne svoje údaje na to, aby mohlo dôjsť k prevzatiu výhry," povedala pre portál Novinky.cz policajná hovorkyňa Jana Rösslerová. 

Tak sa aj stalo. Žena vytiahla zálohu 400 tisíc korún (16 000 eur) a zvyšok výhry si nechala preposlať na svoj bankový účet. Možno kvôli pocitu viny potom pravého výhercu ubytovala vo svojom byte a poskytla mu jedlo a vreckové.

Podvodníci postupne nakúpili dom, autá a iné veci a bezdomovca, ktorý si časom začal nárokovať svoje peniaze, sa nakoniec zbavili. Ten totiž zistili, že majetok nie je oficiálne jeho a začal šípiť, že niečo nie je v poriadku. Celú vec ohlásil preto na polícii.

"Kriminalisti dvojicu zadržali 9. októbra a obvinili z trestného činu sprenevery. Hrozí im desať rokov za mrežami," dodala hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu