Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kruté ochorenie: Nádory mužovi znetvorili tvár!

Američanovi zasiahli nádory ľavú stranu tváre.
Američanovi zasiahli nádory ľavú stranu tváre. (Zdroj: tlc)

OHIO - Keď sa Američan Ed Port (42) narodil, vyzeral ako každý iný zdravý chlapček. Po roku však začali byť viditeľné rozdiely. Jedna strana jeho tváre odstávala viac ako druhá, a tak ho matka vzala k lekárovi. Nešlo však o žiadnu nevinnú nerovnomernosť, ale neurofibromatózu, ktorá spôsobuje nekontrolovateľný rast nádorov.

"Mám veľmi veľký nádor, ktorý zasiahol moje oko, čo je zjavné. Čo však zrejmé nie je, je to, že tiež má vplyv na kosť okolo očnej jamky," uviedol Port, ktorý je takmer slepý na jedno oko a nádor mu posunul zuby aj ucho, takže už nie je funkčné.

Na neurofibromatózu neexistuje liek, ale záchranu by mohol poskytnúť Dr McKay McKinnon, lekár zo Chicaga, ktorý už úspešne pomohol viacerým ľuďom podobným Portovi tým, že im vyrezal nádory až úplne pri zdroji, čo znížilo predpoklad, že znovu vyrastú.

Američan, ktorý už absolvoval množstvo operácií, stále verí, že má nádej na zlepšenie. Pre denník Chicago Tribune sa v júli 2011 vyjadril, že jeho ciele sú jednoduché. Chce mať slnečné okuliare a šiltovku, ktoré sa mu zmestia na hlavu.

Nádory mu znetvorili tvár

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu