Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mužovi v bruchu narástol meganádor: 21 kg a 37 cm v priemere!

Gigantický tumor sa podarilo úspešne vyoperovať
Gigantický tumor sa podarilo úspešne vyoperovať (Zdroj: nachrichten.t-online.de)

BERLÍN - Lekári v nemeckom Altenburgu odstránili z brušnej oblasti sedemdesiatjedenročného pacienta nádor o hmotnosti 21 kilogramov. Od začiatku septembra ide o tretí podobný úspech v krajine.

Pacient vyhľadal lekársku pomoc kvôli nezadržateľne rastúcemu objemu brucha. Magnetická rezonancia odhalila, že na vine je obrovský nádor, ktorý už dosiahol priemer 37 centimetrov, povedal dnes primár z durínskej kliniky Rigo Voigt.

Mužovi v bruchu narástol
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: nachrichten.t-online.de)

Spolu s ďalšími dvomi chirurgami dôchodcu operovali tri hodiny. Zákrok bol pomerne komplikovaný, pretože tumor sa nachádzal blízko centrálnych črevných ciev. "Aj na univerzitných nádorových centrách je tumor takej veľkosti vzácnosťou," povedal Voigt. Napriek tomu sa ho podarilo úplne odstrániť. Mužovi sa darí dobre a dokonca ho už prepustili aj z nemocnice.

V poslednej dobe vykonali nemeckí lekári podobných operácií vviac. Začiatkom októbra lekársky tím univerzitnej kliniky v Drážďanoch odstránil pacientke z vaječníkov nádor vážiaci 28 kilogramov s rozmermi 60 krát 50 centimetrov. Začiatkom septembra zas doktori v Münsteri na západe krajiny odoperovali päťdesiatdvaročnej pacientke 18-kilogramový zhubný nádor krčka maternice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu