Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Novinka od Tesly: Superbatéria, ktorá nabije auto na 240 km!

Nabíjacia stanica bude mať futuristický nádych
Nabíjacia stanica bude mať futuristický nádych (Zdroj: teslamotors.com)

NEW YORK - Výrobca elektrických áut Tesla Motors Inc. dnes predstavil solárnu nabíjaciu stanicu pre elektrické autá, ktorá má nabiť vozidlo na dlhých cestách za dobu, za ktorú by vodič bežného vozidla stihol natankovať a odskočiť si na záchod. Nové nabíjacie stanice už boli inštalované na šiestich diaľničných odpočívadlách v Kalifornii, oznámil generálny riaditeľ Elon Musk.

Novým staniciam bude trvať plné nabitie nového sedanu od Tesly s označením S približne hodinu. Podľa Muska po polhodine nabíjania je auto schopné prejsť 240 kilometrov. Nové stanice, ktoré sú podľa firmy najrýchlejšími nabíjacími stanicami na planéte, tak majú upokojiť obavy spotrebiteľov, či budú schopní pohodlne prejsť s elektrickým vozidlom i dlhé vzdialenosti.

Hovorkyňa Tesly Christina Raová uviedla, že nové stanice sú zatiaľ k dispozícii iba zamestnancom firmy, od októbra však budú otvorené aj pre verejnosť. Tesla plánuje do konca roka výstavbu ďalších staníc v Kalifornii, časti Nevady a Oregonu. Do dvoch rokov majú byť po celých Spojených štátoch.

Nové zariadenia sú solárne, pretože Tesla plánuje presvedčiť spotrebiteľov nielen o tom, že elektrické vozidlá sú praktické, ale aj o tom, že nemajú negatívny vplyv na životné prostredie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu