Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Ukrajinec prerobil staré Mitsubishi na Lamborghini!

Na nerozoznanie od originálu
Na nerozoznanie od originálu (Zdroj: The Sun)

ODESSA - Aj keď to vyzerá ako jedno z najluxusnejších vozidiel dnešnej doby, pri bližšom pohľade by ste zistili, že je to iba stará rachotina odetá do nového šatu. Blázon do áut Alexander Stupkin z ukrajinskej Odessy strávil 18 mesiacov prerábaním Mitsubishi Eclipse z roku 2003 do podoby športiaka Lamborghini Reventon.

Kým špeciálna edícia nového Lamborghini dizajnovo inšpirovaného bojovými stíhačkami F22 Raptor stojí vyše milión eur za kus (a vyrobili ich iba 20), Alexandrovo vozidlo by vyšlo tak maximálne na 1000 eur. Napriek honosnému exteriéru jeho interiér totiž značne pokrivkáva. Pod kapotou sa neukrýva 6.5-litrový motor V12, ale iba 2,4-litrový. A tak zatiaľ čo produkt talianskej automobilky dosiahne maximálnu rýchlosť 340 km/h, jeho napodobenina neprekročí 210.

"Keď som si kúpil Eclipse, strávil som celú noc premýšľaním, čo s ním urobím. Je to môj prvý pokus. Ani palacinky sa vám zvyčajne nevydaria hneď na prvýkrát. Ale som vďačný za každú pripomienku od ľudí," uviedol nadšený konštruktér, ktorý sa hodlá pustiť aj do ďalších výtvorov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu