Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Cestovanie v čase: Pozrite si dvojminútový prierez dejinami!

Dejiny v skratke
Dejiny v skratke (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Ak chcete v skratke vidieť dejiny našej planéty od jej vzniku až po súčasnosť, potom si určite pozrite video talentovaného tínedžera Joea Busha. Zachytáva prierez tými najdôležitejšími historickými udalosťami ako je vznik Zeme, obdobie antiky či vynález počítača.

Devätnásťročný Američan musel najprv zohnať stovky fotografií zobrazujúcich jednotlivé etapy vývoja ľudstva. Z nich potom v rámci školského projektu vytvoril komplexné video, ktoré nazval "Náš príbeh v dvoch minútach".

Dá sa teda povedať, že jedinečný záznam cestuje v čase. Nechýbajú v ňom udalosti ako Veľký tresk, vývin jednotlivých živočíchov a človeka, objavenie Ameriky Krištofom Kolumbom, priemyselná revolúcia, nástup Hitlera k moci, vražda amerického prezidenta J.F.Kennedyho, prvé pristátie na Mesiaci, zbúranie Berlínskeho múru, vynájdenie internetu či teroristický útok na newyorské dvojičky.

Josh podľa vlastných slov nevlastní práva na použité fotografie. "Video som vytvoril pre zábavu. Trvalo mi poriadne dlho, kým som ho dal dokopy. Tak ma, prosím, nežalujte," poprosil v komentári pod videom, ktoré publikoval na serveri Youtube.

Dejiny sveta v dvoch minútach

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu