Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slováci vraj najčastejšie hovoria svojmu penisu Fero! A čo vy?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: dinodirect.com)

PRAHA/BRATISLAVA - O tom, že muži majú k svojmu prirodzeniu citový vzťah, svedčí fakt, že mu častokrát dávajú rôzne zaujímavé pomenovania. Podľa českého profesora a gynekológa Antonína Doležala, ktorý sa rád venuje aj filológii, si slovenskí páni najčastejšie volia oslovenie Fero, Ferko, Jožo, Jožko alebo Oskarko. Výrazov by sa však našlo oveľa viac.

Českí jazykovedci evidujú podľa portálu jenprozeny.cz viac ako sto pomenovaní pre mužský pohlavný úd - počnúc Adolfkom a končiac Žužlíkom. Podľa Doležala tieto názvy pre penis zvyknú odrážať aj jeho tvar či funkciu.

Okrem klasických mužských mien ako Karel, Lubošek, Frantík, Pepík, Tonda alebo Ferda, sa tak môžeme u našich západných susedov (a rozhodne aj u nás) stretnúť s prezývkami typu Kladivo, Klobása, Chvost, Chobot či Drobček. Nechýbajú však ani výrazy Maznáčik, Diabol, Drak, Rozparovač, Šulín a samozrejme Bimbas. Ďalšou kategóriou sú vulgarizmy, ktoré si určite každý dokáže domyslieť aj bez ich konkretizovania.

Fantázii sa však medze nekladú, a tak niektoré nepostrádajú ani kus originality. Či už ide napríklad o postavy z histórie ako Alexander Veľký alebo pýcha nazvaná Rambo, Velikán Velikánovič, Joystick, Workoholik, Big Ben, Pašák, Jednooký bandita pre vagínu alebo Náčelník.

Ak sa nechcete dať zahanbiť bratmi Čechmi, ktorí majú pole oslovení pre svoju mužnosť, dobre prebádanú, pošlite nám názvy, ktoré vy sami používate, na e-mailovú adresu anketa@topky.sk. Vybraný štastlivec od nás dostane peknú odmenu!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu