Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Desivé spomienky na 11. september: "Surfoval" na betóne a prežil!

Pasquale má z 11. septembra, tak ako mnohí Američania, doteraz traumu Zobraziť galériu (2)
Pasquale má z 11. septembra, tak ako mnohí Američania, doteraz traumu (Zdroj: pasquale buzzeli, channel 4, sita)

NEW YORK - Mal to šťastie, že na rozdiel od 2966 ľudí prežil. Pasquale Buzzelli aj jedenásť rokov od teroristického útoku na Svetové obchodné centrum spomína na osudný deň, akoby sa stal včera. Jeho príbeh o tom, ako "surfoval" na betónovej doske pätnásť poschodí, však až doteraz tajil.

Pasquale totiž o obrovskej tragédii, ktorá zmenila svet, hovorí len veľmi nerád. "Bolo a stále je ťažké o tom hovoriť. Stratil som štrnásť kolegov. Oni boli obete, ja som prežil. Mal som pocit viny, snažil som sa predstierať, že sa to nestalo," povedal pre televíziu Channel 4.

Vo chvíli, keď prvé lietadlo narazilo 11. septembra 2001 do severnej veže medzi 93. a 99. poschodím, sa Buzzelli nachádzal vo výťahu a mieril na 64. poschodie, kde mal kanceláriu. Nevedel, čo sa deje. Väčšina jeho kolegov, ktorí boli v čase krátko pred deviatou v práci, už však mierila k núdzovému schodisku.

Vtedy tridsaťdvaročný Američan rýchlo zavolal svojej žene Louise, ktorá bola v siedmom mesiaci tehotenstva. Tá mu na základe toho, čo videla v televízii, prikázala, nech okamžite utečie preč. Keď dosiahol 22. poschodie, začalo pravé peklo. Celá budova sa roztriasla, Pasquale sa modlil v rohu. Zrazu sa steny rozpadli a doska, na ktorej stál, sa voľným pádom rútila k zemi. Zastavil sa až na siedmom poschodí, píše Blesk.cz.

"Videl som len záblesk a potom som sa zobudil o tri hodiny neskôr. Myslel som, že som mŕtvy," popísal okamihy hrôzy. Buzzelliho prebrala bolesť v nohe. Mal ju totiž zlomenú a okrem toho aj rozdrvený členok. Pasquale síce prežil, ale hrozný zážitok na ňom zanechal trvalé následky. Ešte teraz musí absolvovať terapie s posttraumatickým stresovým syndrómom a syndrómom preživšieho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu