Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čínska rieka záhadne sčervenala, Kniha zjavenia vie prečo!

Odborníci zatiaľ nevedia, čo spôsobilo zvláštne sfarbenie Zobraziť galériu (2)
Odborníci zatiaľ nevedia, čo spôsobilo zvláštne sfarbenie (Zdroj: l.yimg.com)

PEKING - Na "červenú rieku" by sa mohol premenovať najdlhší čínsky tok Jang-c'-ťiang po tom, čo sa jej časť na juhozápade krajiny počas víkendu sfarbila do šarlátovej farby. A nikto zatiaľ nevie prečo.

Krvavo červenú vodu pozorovali prevažne okolo priemyselného mesta Čchung-čching, ale hlásená bola aj na niekoľkých ďalších miestach. Podľa niektorých odborníkov by za sfarbením rieky mohlo byť priemyselné znečistenie v naplaveninách, ktoré priniesli nedávne záplavy.

Zatiaľ čo niektorých obyvateľov nezvyčajný úkaz zarazil, iní vo vode farby paradajkového džúsu pokojne rybárčia, alebo si vzorky vody naberajú do fliaš.

Čínska rieka záhadne sčervenala,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: fmagazine.com)

Jang-c'-ťiang (Dlhá rieka) je považovaná za príliš rýchlo prúdiacu a príliš mohutnú, aby na nej mohla vzniknúť takzvaná červená vlna, ktorá je spájaná so zamorením baktériami v rybníkoch so zníženým obsahom kyslíka.

Po svojom si tento záhadný jav vysvetľujú kresťania. Podľa nich ide o jeden z príznakov blížiaceho sa konca sveta. V Knihe zjavenia v 16. kapitole sa totiž píše: Tretí anjel vylial svoju čašu na rieky a pramene vôd a zmenili sa na krv.

Vlani v decembri sčervenala aj iná čínska rieka - Ťien, ktorá je prítokom rieky Tchung-kchou v provincii S'-čchuan. Vtedy ako príčinu stanovili znečistenie priemyselným farbivom používaným v nelegálnej továrni na obaly zábavnej pyrotechniky.

Jang-c'-ťiang je s dĺžkou 6300 kilometrov najdlhšou riekou v Ázii a treťou najdlhšiou na svete po Amazonke a Níle.

Červená rieka

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu