Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Španielsku provinciu Málaga postihli záplavy: Najmenej osem mŕtvych!

Záplavy si vyžiadali aj jednu obeť Zobraziť galériu (4)
Záplavy si vyžiadali aj jednu obeť (Zdroj: SITA)

MÁLAGA - Najmenej osem obetí na životoch si vyžiadali záplavy po silných dažďoch na juhu a juhovýchode Španielska. Stovky obyvateľov museli v regiónoch Andalúzia a Murcia evakuovať do bezpečia.

Štyria ľudia zahynuli v pobrežných provinciách Málaga a Almería, obľúbených turistických destináciách v Andalúzii, ďalší traja prišli o život v Murcii. Medzi obeťami bolo aj deväťročné dievča, informovali v piatok neskoro večer miestne médiá.
      
Podľa novín El País zaznamenali v Cádize až 200 milimetrov zrážok. V regióne Murcia napadalo v jednej oblasti 177 milimetrov a v Almeríi 120 milimetrov zrážok.
      
Záplavy v postihnutom regióne, vyvolané intenzívnymi dažďami, ktoré sa začali v piatok ráno po mesiacoch sucha, výrazne narušili cestnú i železničnú dopravu. Niektoré cesty boli vážne poškodené a dva diaľničné mosty sa zrútili.
      
Viacero dedín bolo odrezaných od zvyšku sveta, v niektorých vystúpili hladiny riek až o štyri metre. Iné zasa boli bez elektriny a pitnej vody. Záchranári museli pri prácach použiť člny a na pomoc postihnutým vyslali aj stovky vojakov. V mestečku Archidona zachraňovali obyvateľov zo striech vrtuľníkmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu