Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najbizarnejšie výhovorky študentov: Vyhlásili ma za mŕtveho, straší u nás duch!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: scan.lusu.co.uk)

BATH - Prázdniny sa skončili a študenti dnes opäť po viac ako dvoch mesiacoch zasadnú do školských lavíc. Vynaliezavosť a fantázia niektorých z nich nepozná hranice. Nad výhovorkami, prečo prišli neskoro na hodinu alebo si nespravili domácu úlohu, sa niekedy až rozum zastaví. Britský lektor John Curry si počas uplynulých 14 rokov zapisoval tie najbizarnejšie a nedávno ich uverejnil.

Expert na internetové technológie sa na väčšine z nich schuti zasmial. Hoci zneli veľmi nereálne, študentom nakoniec, už len za tú snahu vymyslieť niečo tak neuveriteľné, odpustil.

Niektoré výhovorky sa radia do kategórie skutočných periel. Ako napríklad tá, kedy bol žiak chybne vyhlásený za mŕtveho. "Znelo to síce veľmi nepravdepodobne, ale keď máte v ruke niečí úmrtný list, musíte ospravedlnenie prijať," uviedol Curry.

Ďalší študent zas tvrdil, že si ho pomýlili s čínskym špiónom a zatkli ho. Prepustili ho akurát včas na to, aby mohol svojho učiteľa požiadať o predĺženie termínu odovzdania seminárnej práce.

Istý indický tínedžer zas nepriniesol vypracovanú úlohu preto, lebo sa mu pokúsila indická vláda zabaviť jeho byt po tom, čo bol úradne vyhlásený za mŕtveho. Ani jeho britský vrstovník sa nekašľal a bez okolkov Johnovi povedal, že trúchlil nad smrťou svojej postavy v počítačovej hre World of Warcraft.

Jednému školákovi sa zas podarilo učiteľa presvedčiť, aby mu dal čas navyše slovami, že u nich doma straší duch. "On naozaj veril, že má v dome ducha, tak som sa nad ním nakoniec zľutoval a dal mu niekoľko hodín navyše na odovzdanie úlohy," dodal s úsmevom Curry.

Niektorým výhovorkám naopak originalita chýbala. Viacero študentov sa totiž vyhováralo na to, že im ich úlohu zožral pes, že sa im pokazil počítač, alebo že stratili USB kľúč, na ktorom ju mali uloženú.

 

Poznáte, alebo ste sami použili aj vy nejakú výhovorku, ktorou ste chceli ospravedlniť neskorý príchod alebo nevypracovanie domácej úlohy? Napíšte na tipy@topky.sk a podeľte sa s nami o ňu! Tie najlepšie vyberieme a uverejníme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu