Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najmenšie rande na svete: Dvojica dokopy meria 117 cm!

Chandra a Jyoti v spoločnosti Marca Frigattiho
Chandra a Jyoti v spoločnosti Marca Frigattiho

BRATISLAVA - Takéto rande tu ešte nebolo! Pred pár dňami sa verejnosť stala svedkami unikátneho okamihu, keď sa vôbec po prvýkrát zoči-voči stretli najmenší muž a najmenšia žena planéty. Stalo sa tak pri príležitosti predstavenia novej Guinnessovej knihy rekordov, do ktorej sú obaja zapísaní.

Keďže išlo o špeciálnu príležitosť, obaja rekordéri si obliekli tradičné oblečenie svojej krajiny. "Bol to neobyčajný okamih. Sú to neuveriteľné osobnosti, atmosféra bola priam čarovná," opísal stretnutie oficiálny rozhodca Guinessovej knihy Marco Frigatti.

Indka Jyoti Amgeová sa so 62,7 centimetrami stala rekordérkou, keď minulý rok v decembri dosiahla 18 rokov. Na tomto statuse si pochvaľuje, že vďaka nemu navštívila mnoho krajín a dokonca účinkovala aj vo viacerých bollywoodskych filmoch.

Chandra Bahadur Dangi (72) z Nepálu sa z výškou 54,6 cetimetra stal najmenším mužom na svete tento rok vo februári, informoval portál Novinky.cz. "Som rád, že si ma kniha rekordov všimla. Je to pre mňa aj moju rodinu, dedinu i celú krajinu veľká udalosť. Som veľmi šťastný," poznamenal Ázijec, ktorý pred rokom 2012 nikdy neopustil svoje rodisko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu