Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Poznáme TOP 5 destinácií leteckých zájazdov LETO 2012. Súťaž!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: wiki)

Máte radi rebríčky popularity? Na mušku sme si zobrali tento krát letecké zájazdy súčasnej letnej sezóny. Rozhodli sme sa tak, pretože sú štatisticky najrelevantnejším ukazovateľom trendov v cestovnom ruchu.

 

Podľa celkových štatistík leteckých i neleteckých zájazdov jednoznačne kraľuje v rebríčkoch Chorvátsko a to hneď z viacerých dôvodov -  slovenskí dovolenkári sú stále konzervatívni a radi cestujú do osvedčenej destinácie, ktorá im je aj teritoriálne, aj mentálne blízka.

V prípade štatistík čisto len leteckej dopravy hovoríme o klientele viac otvorenej zmenám, ktorá si rada odskúša nové destinácie a hľadá kde stráviť svoju dovolenku stále v novej a novej krajine.

V tejto štatistike, ktorú sledujeme za mesiac jún a júl prekvapujúcom vedie ako líder letných dovoleniek Bulharsko. Navštívilo ju až 18,2 % klientov. Bulharsko je fenomén, ktorý sa začal naspäť vracať v roku 2000. Posledné roky je v prvej päťke najpredávanejších letných destinácii.   Hneď za Bulharskom je na základe predaných zájazdov Turecko, pre ktoré sa doteraz rozhodlo 15,4 % klientov. Je to prekvapenie, lebo sa očakávalo, že Turecko bude absolútnym lídrom v počte nakúpených zájazdov. No dostalo sa iba na druhú priečku. Ďalšie poradie je bez prekvapenia a pripisujeme to politickému vývoju.  Dve krajiny, ktoré v minulosti boli výrazne pred Bulharskom, si tento rok neudržali prvé priečky TOP destinácii.  Egypt a Gréckom sa síce udržali v prvej päťke leteckých zájazdov,  ale iba s výrazným prepadom oproti minulým rokom. Grécko má na treťom mieste 13,1 percentný podiel na trhu klientov leteckých zájazdov a Egypt nasleduje iba s 10,3 percentami.

Kríza sa podpísala aj pod správanie slovenských dovolenkárov. Väčšina klientov vyhľadáva toto leto  4 * hotely s all inclusivom. Snažia sa vyhnúť výdavkom na mieste pobytu. Podľa našich informácii, ktoré máme z Bulharska je nočný život na najfrekventovanejšom letovisku  Slnečné pobrežie menej čulé ako minulé roky. Hotely sú plné, ale ľudia nemíňajú peniaze na sekundárne služby, ktoré sú z hľadiska zisku v cestovnom ruchu najzaujímavejšie. Ľudia nechodia do barov mimo all inclusive služieb, nekupujú fakultatívne výlety, nepoužívajú taxíky ani iné služby, ale ostávajú iba v zakúpených hoteloch. Je preto zaujímavé, že v Bulharsku sa rozmáha  dokonca i tendencia zákonom obmedziť all inclusive služby iba na polovicu kapacít v 4* a 5* hoteloch. Uvidíme, ako táto snaha dopadne.

Odpovedzte na súťažnú otázku a vyhrajte  kupón na 100 EUR ako časť platby za ľubovoľný dostupný zájazd zo stránok www.travel.sk alebo www.reisen.sk.

 

Ktora krajina nie je v TOP 5 destinaciach leteckych zajazdov toto leto?

A) Spanielsko

B) Bulharsko

C) Chorvatsko

 

Správnu odpoveď pošlite cez SMS v tvare: SUTAZ6(medzera)číslo správnej odpovede na číslo 6305.

(príklad textu SMS: SUTAZ2 1)

Súťaž prebieha v termíne od 16.08.2012 do  22.08.2012.

Výhercovia budú kontaktovaní telefonicky.

Cena spätnej SMS je 0,200 € s DPH (Službu prevádzkuje Zoznam Mobile, s. r. o.)

Článok je súčasťou seriálu “Dovolenková poradňa“, ktorý vychádza týždenne v spolupráci s travel.sk

travel.sk
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: travel.sk)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu