Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

TOP 10 Najväčšie trapasy a kuriozity olympijských hier!

Slovenku požiadal jej britský priateľ počas olympiády o ruku Zobraziť galériu (5)
Slovenku požiadal jej britský priateľ počas olympiády o ruku (Zdroj: isifa)

LONDÝN/BRATISLAVA - Letné olympijské hry v Londýne sa pred pár hodinami oficiálne skončili, ale ich dozvuky nejakú chvíľku potrvajú. Ľudia však nebudú spomínať iba na skvelé športové výkony či prekonané rekordy, ale aj na zopár kurióznych maličkostí a trapasov, ktorým sa nevyhne žiadne takéto obrie podujatie.

1. Votrelec pri otváracom ceremoniáli

Indická výprava sa organizátorom olympijských hier sťažovala na nepozornosť pri otváracom ceremoniáli, vinou ktorej so športovcami ázijskej krajiny defilovala na Olympijskom štadióne aj úplne neznáma žena. Hneď vedľa vlajkonosiča Sušila Kumara pochodovala žena v modrých nohaviciach a červenom tope, teda vo farbách, ktoré vôbec neladili s oficiálnou rovnošatou indického tímu.

2. Vymenená vlajka nepriateľa

Pred zápasom futbalistiek KĽDR proti Kolumbii na svetelnej tabuli pri predstavovaní hráčok zo Severnej Kórey pridali vlajku znepriatelenej Južnej Kórey.

Tím KĽDR kvôli zámene vlajok odmietol na stretnutie nastúpiť a hráčky zostali v kabíne. Funkcionárov uchlácholilo až ospravedlnenie organizátorov. „Bola to jasná chyba. Ospravedlníme sa tímu i národnému olympijskému výboru a podnikneme kroky, aby sa to už neopakovalo,“ uviedli usporiadatelia. Zápas napokon začal s hodinovým oneskorením.

3. Londýnsky starosta zostal visieť na kábli

Excentrický starosta Londýna Boris Johnson známy svojimi humornými výrokmi pobavil Londýnčanov skôr svojím športovým vystúpením, pri ktorom zostal visieť v popruhoch na kábli nad hlavami ľudí v parku na východe hlavného mesta.

Boris Johnson
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

4. Po Boltovi hodil fľašu

Londýnska polícia zadržala muža, ktorý pred štartom finále behu na 100 m mužov hodil fľašu smerom k Usainovi Boltovi a ďalším aktérom absolútneho vrcholu atletického programu olympiády. Podľa hovorcu polície narušiteľ najskôr spustil spŕšku nadávok a potom ho videli, ako hádže fľašu, ktorá pristála na dráhe za šprintérmi vo chvíli, keď im štartér dal pokyn, aby sa pripravili v blokoch. Narušiteľa zlikvidovala bronzová medailistka v džude Edith Blahová, ktorá ho udrela do hlavy.

5. Pomočená vzpieračka

Na britské hry nebude v najlepšom spomínať ekvádorská športovkyňa Maria Guerrero (30), ktorá sústredila všetky svaly na svoj výkon, ale v tej chvíli ju zradil vlastný močový zvierač a ona sa pred zrakmi divákov aj kamery pocikala. Určite sa to nestalo prvýkrát v histórii tohto športu, ale takáto medializácia jej rozhodne nebola príjemná.

TOP 10 Najväčšie trapasy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

6. Slovenku požiadal o ruku

Diváci cez prestávku zápasu žien v plážovom volejbale zažili romantické prekvapenie. Najväčší dôvod na šok však určite mala Slovenka Eva Elfi Czinegeová (32), ktorú jej britský priateľ Tom Holt (33) požiadal v priamom prenose a pred 15-tisíc prizerajúcimi sa o ruku. Našťastie zaľúbenec neutrpel hanbu a jeho vyvolená povedala "áno"!

7. Športovca privalila činka

Matthias Steiner (29) predčasne skončil vo vzpieračskej súťaži po tom, ako sa zranil pri pokuse zdvihnúť v trhu 196 kg záťaž. Rodený Rakúšan, ktorý v kategórii nad 105 kg reprezentuje Nemecko, sa podlomil pod váhou činky a tá mu následne padla na rameno.

8. Cyklista sa ožral ako doga

Účasť na olympiáde spoločensky zmohla iba 20-ročného belgického cyklistu Gijsa van Hoeckeho. Napriek tomu, že pre svoju krajinu nevyhral žiadnu medailu, rozhodol sa svoju prítomnosť na hrách patrične osláviť. Podľa fotografií sa dalo usudzovať, že bol doslova ožratý ako doga. Jeho kamaráti ho museli do auta naložiť a odviezť do olympijskej dediny.

TOP 10 Najväčšie trapasy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk, SITA)

9. Striptíz českej atlétky

Česká sedembojárka Eliška Klučinová (24) si na štadióne v Londýne neváhala prezliekať spodnú bielizeň bez toho, aby odišla do šatne. Vďaka zvedavej kamere sa ňu pri tom díval celý svet.

10. Erekcia pri odovzdávaní medaily

Keď americký veslár Henrik Rummel (24) vystúpil na pódium, aby si prevzal bronzovú olympijskú medailu za tretie miesto v štvorke bez kormidelníka, diváci si viac ako jeho osláv všímali zaujímavé obrysy, ktoré sa mu črtali v nohaviciach. Podľa niektorých tvar dokonca pripomínal erekciu.

TOP 10 Najväčšie trapasy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu