Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Trapas z olympiády: Londýnsky starosta zostal visieť na kábli!

Boris Johnson
Boris Johnson (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Excentrický starosta Londýna Boris Johnson známy svojimi humornými výrokmi včera pobavil Londýnčanov skôr svojím športovým vystúpením, pri ktorom zostal visieť v popruhoch na kábli nad hlavami ľudí v parku na východe hlavného mesta.

Johnson prišiel sledovať do parku Victoria vo východolondýnskej štvrti Hackney na veľkoplošných obrazovkách výkony britských veslárov. Chcel si tiež vyskúšať miestnu atrakciu a na popruhoch zavesených na kábel sa nad hlavami návštevníkov spustil z jednej strany parku na druhú. Vybavený helmou a dvoma britskými vlajočkami najprv podľa plánu svišťal dopredu, ale potom začal spomaľovať a zostal visieť v niekoľkometrovej výške.

V dosť nelichotivej polohe zostal asi päť minút, kedy si ho návštevníci parku fotografovali a natáčali. Keď sa ho jeden spýtal, ako sa cíti, povedal "naozaj veľmi dobre, ďakujem". Rýchlo však začal vyzývať okolie, aby mu podalo povraz, prípadne rebrík. Po piatich minútach ho organizátori odtiahli do bezpečia.

Jeho hovorca neskôr uistil novinárov, že starosta sa cíti dobre. "Starosta našťastie prežil svoju prvú skúsenosť s jazdou na kábli. Na rozdiel od britského tímu nezíska žiadnu medailu, ale jeho ducha to nezlomilo," povedal. Johnson v neskoršom televíznom rozhovore priznal, že by tam "nechcel trčať celé popoludnie". Pripustil, že absolútne netuší, prečo sa na kábli zasekol. "Ale čo, bolo to nádherné a môžem to vrelo odporučiť," povedal. Každopádne, snímky starostu visiaceho na drôte v prilbe a s dvoma britskými vlajočkami v ruke - vrátane parodických fotomontáží - ihneď zaplavili internet.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu