Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Snúbenci sú stále poverčiví, veria na magické dátumy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Poverčivosť sa nevytráca a snúbenci dosiaľ stále veria napríklad na magické dátumy s rovnakými číslami. Tvrdí to viceprezidentka Združenia matrikárok a matrikárov Slovenskej republiky Kristína Majorová, ktorá napríklad 9. septembra 2009 zosobášila v bratislavskej Petržalke sedem párov. Posledný na miestny úrad volal v tento deň s tým, že chce manželstvo uzavrieť hneď.

"Aj siedmemu sme vyhoveli. Kolegyňa skontrolovala potrebné doklady a poslala pár za mnou do sobášnej sály," spomína si Majorová. Ďalšia česká dvojica, ktorá sa v tento deň sobášila, chcela manželstvo uzavrieť zase v presne určenú hodinu a minútu 9. septembra 2009 o 9. hodine. "Lebo podľa horoskopu iba vtedy bude toto manželstvo šťastné. Niektorí veria na numerológiu," poznamenala Majorová s tým, že naposledy sa na matrike snúbenci už nezávisle pýtali na dátum 12. decembra 2012.
      
V bratislavskom Novom Meste majú podobné skúsenosti. "V minulosti sme mali pána, ktorý si dal najskôr zmeniť priezvisko podľa stredovekého astrológa. Vypočítal si, že vhodný termín na to, aby povedal svoje áno, je desať hodín desať minút," povedal starosta mestskej časti Rudolf Kusý. Hoci sa sobáš začal skôr, všetci museli hodnú chvíľu čakať a ženích svadobčanov priebežne informoval, o koľko minút nastane ten správny čas. "Asi si to načasoval správne, lebo podľa dostupných informácií už viac ako desať rokov žijú spolu v šťastnom manželstve," podotkol starosta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu