Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Babka stále rýpala do vnučky: Vďaka nej zhodila desiatky kíl!

Laura vážila vyše sto kíl Zobraziť galériu (3)
Laura vážila vyše sto kíl (Zdroj: profimedia.sk)

GLASGOW - Dvadsaťsedemročná Britka vďačí svojej starej mame za to, že teraz nosí o desať čísel menšie oblečenie. Nebyť nej, zrejme nikdy by nezmenila svoj nezdravý životný štýl a priberala by naďalej.

Hmotnosť mladej ženy zo škótskeho Glasgowa sa vyšplhala až na 120 kilogramov. Zakaždým, keď išla po schodoch, musela sa niekoľkokrát zastaviť, pretože lapala po dychu. Pomaly jej začalo dochádzať, že by s tým mala asi niečo robiť.

Nebyť ale jej babičky Elizabeth (77), Laura Pettitová by pravdepodobne doteraz bola tučná. "Stále do mňa rýpala, že musím schudnúť. Nie kvôli postave, ale kvôli zdraviu," spomína. "Vždy som bola medzi priateľmi tá najmohutnejšia, ale zmierila som sa s tým a necítila som potrebu to meniť."

Stará mama ale nedala pokoj a tak dnes Laura môže skonštatovať, že je ľahšia o viac ako 40 kg. Z veľkosti 54 sa dostala na 44-46. Navyše namiesto namáhavého šplhania sa do schodov teraz behá preteky na 5 a 10 kilometrov a nezaobíde sa bez nej žiadna hodina zumby.

Laura ukazuje sukňu, ktorú nosila v čase, keď bola obézna
Zobraziť galériu (3)
Laura ukazuje sukňu, ktorú nosila v čase, keď bola obézna  (Zdroj: profimedia.sk)

Chudnúť začala pred niekoľkými mesiacmi. Stačilo, aby obmedzila svoj apetít a začala sa trochu hýbať. Babička jej dokonca preplácala polovicu toho, čo zaplatila za cvičenie. "Bála som sa o ňu. Mám ju veľmi rada, je to skvelé dievča. Viem, že si zo svojej nadváhy príliš veľkú hlavu nerobila, ale išlo o jej zdravie, tak som musela zakročiť," vysvetľuje Elizabeth.

Elizabeth mala o svoju vnučku strach
Zobraziť galériu (3)
Elizabeth mala o svoju vnučku strach  (Zdroj: profimedia.sk)

"Som veľmi rada, že mi pomohla. Sama by som sa k tomu nikdy neodhodlala," uznáva vďačne Laura, ktorá sa tieraz užíva život oveľa viac ako predtým. Momentálne váži 78 kíl a má v pláne zhodiť na 65.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu