Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tučná Angličanka (31) sa zasekla v ruskom kole: Schudla a teraz trénuje box!

Claire schudla vďaka boxu Zobraziť galériu (3)
Claire schudla vďaka boxu (Zdroj: Caters News)

BIRMINGHAM - Claire Hughesová bola tak ťažká, že sa pred rokom počas návštevy zábavného parku zasekla v jednej z atrakcií. Nepríjemný trapas ju donútil k tomu, aby so svojím telom niečo robila. Začala preto boxovať a teraz sa môže popýšiť zdravo vyzerajúcou postavou, za ktorou sa otočí nejeden chlap.

Mladej žene ešte donedávna susedia nepovedali inak ako Nessie (podľa prezývky Lochnesskej príšery). Vážila totiž skoro 150 kilogramov a hoci vyskúšala desiatky najrôznejších diét, nič nezaberalo.

Claire si kvôli obezite vyslúžila nepeknú prezývku
Zobraziť galériu (3)
Claire si kvôli obezite vyslúžila nepeknú prezývku  (Zdroj: Caters News)


Claire sa začala prejedať po tom, ako jej lekár pri bežnej prehliadke oznámil, že má na vaječníkoch cysty a hrozí jej rakovina krčka maternice. Tú jej preto museli chirurgicky odstrániť, čo dvojnásobnú matku uvrhlo do depresií. Útechu našla v jedle. "Jedla som všetko, čo mi padlo do oka. Vôbec som si v tom čase neuvedomovala, že priberám čím ďalej tým viac," spomína.

Zmena nastala zhruba pred rokom, keď sa s rodinou vybrala na kolotoče. "Sedela som s deťmi na ruskom kole. Po chvíli začalo divne vŕzgať a v polke sa zastavilo. Prevádzkari si najprv mysleli, že ide o bežnú poruchu. Potom ale zistili, že na vine som ja, lebo som príliš tlstá. Musela som vystúpiť, čo bolo veľmi ponižujúce," hovorí Claire.

Hughesová na atrakcii, ktorá ju našťastie uniesla
Zobraziť galériu (3)
Hughesová na atrakcii, ktorá ju našťastie uniesla  (Zdroj: Caters News)

To bol pre ňu signál, že je najvyšší čas niečo so sebou robiť. Kamarát, ktorý sa živí ako osobný tréner, jej poradil, aby sa dala na box. Mladá žena mala spočiatku obavy, ale tie sa už po prvej hodine rozplynuli a do tohto typicky mužského športu sa zamilovala.

"Je to skvelý spôsob, ako vypustiť paru. Okrem toho som zmenila jedálniček. Stravujem sa oveľa zdravšie ako kedysi," povedala Claire, ktorá za posledný rok schudla 50 kg. V boxe sa dokonca vypracovala na takú úroveň, že ho už môže aj trénovať. "Môj život sa zmenil k lepšiemu. Som sebavedomejšia a konečne môžem byť skutočným vzorom pre svoje deti. Svoje staré oblečenie požičiavam tehotným kamarátkam," dodáva so smiechom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu