Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Študenti Detskej Univerzity Komenského sa učili na pláži

Workshop letnej univerzity Zobraziť galériu (6)
Workshop letnej univerzity (Zdroj: Foto: Slovak Telekom)

BRATISLAVA - Témou workshopu letnej univerzity bola ochrana detí na internete a základy posunkového jazyka. Lektormi boli scenárista seriálu OVCE.sk Miroslav Drobný a známy lektor posunkového jazyka Robert Šarina. Workshop zorganizoval Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis spolu s Detskou Univerzitou Komenského.

Deti vymenili lavice za piesok a pláž, aby sa naučili, na čo si dať na internete pozor i ako sa povie „dobrý deň“ v posunkovom jazyku. Špeciálne workshopy pre nich zorganizoval Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis. Hosťom prvého workshopu na Magio pláži bol scenárista animovaného seriálu OVCE.sk Miro Drobný, ktorý deťom v prezlečení za tínedžera vysvetlil nástrahy internetu.

"Takmer všetky ruky sa zdvihli, keď sme sa detí pýtali, koľkí z nich sú na Facebooku. Preto sa snažíme upozorniť ich na riziká a naučiť ich používať internet bezpečne.“ odpovedá Drobný, ktorý workshop viedol aj s kolegami z neziskovej organizácie eSlovensko. Vtipnou a hravou formou ich previedol zákulisím rozprávok a upozornil ich na najčastejšie chyby, ktoré na internete robia. Cez kreslené postavičky bačov a ich ovečiek sa deti naučili, ako sa im vyhnúť. Študenti sa na pár minút stali dokonca scenáristami a hercami, keď dostali za úlohu vymyslieť vlastný príbeh „ovečiek“.

Mohli tak využiť vlastnú skúsenosť a poradiť sa. Nasledoval praktický workshop „Povedz to posunkom“, na ktorom sa deti pod vedením známeho lektora posunkového jazyka Roberta Šarinu naučili ako povedať svoje meno v prstovej abecede, opýtať sa ako sa máš, povedať Bratislava, mama či mám ťa rád. Cieľom stretnutia bolo ukázať deťom iný rozmer komunikácie. „Niektoré základné posunky sú zábavné a deti učenie veľmi bavilo. Dokonca ich zaujímalo, či môžu využiť posunky pri našepkávaní v škole“ hovorí tlmočník Šarina.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu