Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mačiatko prekonalo rekordných 10 tisíc kilometrov: Z Číny do Ameriky!

Ni Chao
Ni Chao (Zdroj: s.wsj.net)

LOS ANGELES - Úžas, obdiv a tiež štipku závisti budí prípad čínskeho mačiatka, ktoré prežilo viac ako 10.000 kilometrov dlhú plavbu z čínskeho Šanghaja do amerického Los Angeles čoby čierny pasažier.

Mačiatko sa nevedno ako dostalo do prepravného kontajnera, v ktorom prežilo cestu bez jedla i vody. Keď bolo v Los Angeles objavené, skončilo v karanténe miestneho veterinárneho strediska. Po potrebných očkovaniach a kastrácii bude poskytnuté k adopcii, napísal denník Wall Street Journal.

Medzi čínskymi používateľmi internetu vyvolal tento príbeh mimoriadny záujem. Čin mačiatka, ktoré v Los Angeles dostalo meno Ni Chao, čo v mandarínštine znamená ´dobrý deň´, všetci napospol schvaľujú.

 "Mačky v Číne majú priveľa skúseností s tým, že sú týrané alebo skončia na tanieri. Toto mačiatko dokázalo utiecť do slobodného sveta. Má môj obdiv," napísal jeden z užívateľov. Zatiaľ čo sa niektorí strachujú o to, ako si mačací emigrant poradí s jazykovou bariérou, iní majú jasno: "Dokonca už trojmesačné mača vie, že najlepšie je utiecť za kopčeky," napísal ďalší z užívateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu