Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nehoda zmenila osobnosť dievčatka (6): Nevedelo si ani umyť zuby!

Zoe je po zranení hlavy iná
Zoe je po zranení hlavy iná (Zdroj: nydailynews.com)

CARLSBAD - Šesťročná Zoe Rain Bernsteinová bolo šťastné a usmievavé dieťa, až kým sa pri dopravnej nehode vážne nezranila. Mesiac strávila v kóme a keď sa z nej prebudila, podľa matky z nej bol úplne iný človek.

Dievčatko v marci pri hrozivej nehode utrpelo dvojitú zlomeninu lebky a pomliaždenie mozgu. Lekári ho uviedli do umelej kómy, aby sa mohlo zotaviť. Po mesiaci sa prebudilo, vyhraté však ešte zďaleka nemalo. Muselo sa opäť naučiť hovoriť, jesť či umývať si zuby.

Navyše sa u Zoe začali prejavovať poruchy správania ako napríklad syndróm zníženej pozornosti. Tieto zmeny v kombinácii s odlišnými náladami neustupujú. "Zmenila sa, jej osobnosť je úplne iná," povedala matka Kelsie o svojej dcére.

Zoe sa po zranení zmenila osobnosť

Odborníci nevylučujú, že sa človek môže po traumatických skúsenostiach ako je poranenie hlavy, v určitých prípadoch naozaj zmeniť. Niektorí ľudia začnú trpieť depresiami, iní sa zas napríklad nedokážu sústrediť.

Podobnou zmenou prešiel aj dvadsaťšesťročný Brit Chris Birch. Pred mozgovou mŕtvicou to bol typický chlapec, ktorý miloval šport a obzeral sa po dievčatách. Po prebudení sa z kómy sa z drsného športovca stal homosexuál a kaderník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu