Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mykóza ničí život mne a mojej rodine...

Problémy s mykózou vyrieši Canespor krém Zobraziť galériu (2)
Problémy s mykózou vyrieši Canespor krém (Zdroj: Canespor)

Pleseň nôh je veľmi rozšírené ochorenie. Prvými príznakmi sú svrbenie medzi prstami a šúpanie pokožky. Môže prebehnúť takmer bez príznakov, ale môže spôsobiť aj bolestivé trhliny na pokožke. V prípade, že sa takáto infekcia rozvinula,postihnuté miesto aj zapácha. V tomto prípade je vhodné navštíviť lekára, pretože je veľmi ťažké poradiť si s infekciou, ktorá sa takpovediac zabývala.

Šírenie aj v rodinnom kruhu

Hubová infekcia sa môže šíriť aj v rodinnom kruhu, čo úzko súvisí  s dodržiavaním protiepidemických opatrení. V rodinách, kde dodržiavajú preventívne opatrenia proti šíreniu nákazy, infekcia sa na blízkych rodinných príslušníkov nemusí preniesť. V epidemickom procese šírenia tejto nákazy zohráva úlohu aj dĺžka expozície infekcií a veľmi dôležitá je aj individuálna odolnosťproti patogénnym hubám. Je známe, že deti trpia v menšej miere na hubové infekcie, pričom výskyt ochorenia stúpa s vekom a častejšie sú postihnutí chlapci v období puberty. Toto zistenie sa vysvetľuje výraznejším potením nôh v tomto veku, ktoré v kombinácii s nosením nevhodnej obuvi (populárne tenisky) a zníženej hygiene vytvára vhodné podmienky pre vývoj hubovej infekcie.

Ak sa rodič nelieči, nedodržiava hygienické opatrenia (nie je zabezpečená dezinfekcia dlážky najmä v kúpeľni), ak používa spoločný uterák, špongiu, nožnice, pilník, obuv, ponožky - problém v rodine je na svete...a šíri infekciu ďalej.

Možnosti liečby hubových ochorení

Imidazolové prípravky majú široké spektrum aktivity, pôsobia proti kvasinkovým hubám, dermatofytom a niektoré majú aj antimikrobiálny účinok. Canespor krém na lokálne použitie patrí do tejto skupiny liečiv. Vhodný je na liečbu chronických foriem kandidózy, ako aj hubových infekcií vyvolaných dermatofytmi. Jeho veľká výhoda spočíva v jednoduchej  aplikácii 1x denne pred spaním po dobu 3-4 týždňov.

Aké sú základy prevencie v rodine?

  • dôkladne vyčistite dlážkya predmetov na nej sa nachádzajúcich
  • udržujte nohy maximálne čisté a suché (dôkladné vysušenie nôh, najmä medzi prstami)
  • používajte vlastný uterák, špongiu
  • noste len vlastné ponožky a pančuchy z priedušných materiálov (bavlna)
  • obuv noste vlastnú, uzavretú a tesnú obuv noste len krátkodobo
  • ak trpíte zvýšeným potením nôh, používajte antiperspirant
  • v saunách, spoločných sprchách a kúpaliskách nechoďte naboso, vždy noste svoju vlastnú obuv určenú na tieto účely (šľapky)
  • nechty si strihajte vždy zarovno pravidelne si kontrolujte svoje nohy, prsty, kožu medzi prstami a nechty, utierajte si vždy  medziprstie dosucha
  • dezinfikujte si nožničky a pilníky po použití

 

-reklamná správa-

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu