Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pomočený a pokakaný pápež: Vatikán ide žalovať časopis!

Pápeža vyobrazili naozaj v nelichotivej situácii.
Pápeža vyobrazili naozaj v nelichotivej situácii. (Zdroj: spiegel.de)

HAMBURG - Aj satira má hranice! To si pravdepodobne povedali zhrozené osoby vo Vatikáne, keď zbadali posledné vydanie nemeckého magazínu Titanic. Na jeho prednej stránke totiž svieti fotografia pomočeného pápeža a na zadnej ešte niečo oveľa horšie. Súd v Hamburgu jeho šírenie v utorok zakázal. Benedikt XVI. dokonca zvažuje podanie žaloby.

"Vatikánom znie Aleluja", "Zistené, kadiaľ to tečie", hlásajú titulky sprevádzajúce fotografiu hlavy rímskokatolíckej cirkvi so žltou škvrnou pod pásom na bielom rúchu. Snímka na zadnej strane obálky je podobná, ale Benedikt je na nej otočený chrbtom a škvrna je hnedá.

Vo vnútri čísla sa redakcia zaoberá nedávnym škandálom okolo súkromných listov adresovaných pápežovi a jeho blízkym spolupracovníkom, ktoré unikli do talianskych médií.

Zákaz distribúcie časopisu si na súde vymohol Vatikán. Arcibiskup Angelo Becciu pápežovým menom najal právnu firmu v Bonne. "Titanic prekročil všetky medze slušnosti," povedal hovorca nemeckej biskupskej konferencie Matthias Kopp serveru Spiegel Online.

Podľa šéfredaktora Titanicu Lea Fischera vzniklo nedorozumenie. "Benedikt nás musel zle pochopiť," povedal. Titulná stránka podľa neho ukazuje pápeža po tom, čo si na oblečenie vylial nejaký nápoj, keď oslavoval vyriešenie aféry VatiLeaks. "Každý vie, že pápež je veľkým fanúšikom Fanty," vyhlásil Fischer a dodal, že je pripravený na ďalšiu súdnu bitku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu