Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Imigrant žaluje cirkev: Kríž mi rozdrvil nohu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ALBANY - Mexický imigrant zažaloval rímskokatolícku cirkev za to, že mu v roku 2010 pád 270- kilogramového kríža pred kostolom v New Yorku rozdrvil nohu, ktorú mu museli lekári amputovať. Informovala o tom v stredu agentúra Associated Press.

David Jimenez žiada od cirkvi v prepočte 2,3 milióna eur, súd je naplánovaný na budúci rok. Ku kostolu, kde sa nehoda stala, sa chodieval 43-ročný imigrant modliť za svoju manželku, ktorá mala rakovinu vaječníkov. Zastavoval sa na parkovisku pred svätostánkom a modlil sa k veľkému mramorovému krížu, ktorý stál pred budovou. Keď jeho žena vyzdravela, rozhodol sa ho z vďaky vyčistiť. Práve keď drhol Kristovu tvár, krucifix sa odlomil a privalil Jimenezovi nohu.

"Nebol tam žiadny upevňujúci systém, len jedna skrutka," povedal imigrantov právnik Kevin Kitson. Žalobu podal v marci 2011, keď cirkev poprela svoju zodpovednosť za nehodu, ktorá sa stala v roku 2010 a vyústila do šesťciferných účtov za lekárske ošetrenie. Tie uhradili charitatívne organizácie. Kostol vyzbieral pre Jimenezovu rodinu v prepočte 5500 eur. Mexičan, ktorý s rodinou emigroval do USA pred takmer 20 rokmi, ale už nemôže pracovať. Kitson svojho klienta opísal ako oddaného katolíka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu