Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Obluda v žene: Jej brucho narástlo do desivých rozmerov!

Obrovský nádor vážil až 23 kíl Zobraziť galériu (2)
Obrovský nádor vážil až 23 kíl (Zdroj: HO/Riverview Medical Center)

NEW JERSEY - Chirurgovia v New Jersey vyoperovali rakovinový nádor s hmotnosťou 23 kilogramov. "Pacientka bola chudá, ale mala obrovské brucho. Vyzerala, ako by čakala trojčatá," povedal doktor David Dupree.

Evelyn sa necelé dva mesiace pred prvou návštevou v nemocnici začala sťažovať na bolesti v podbrušku. Vážila pôvodne necelých 60 kilogramov, ale brucho sa jej rýchlo zväčšovalo. "Pacientka vyhľadala lekársku pomoc až niekoľko dní pred svojimi 65. narodeninami. Potom čo dovŕšila 65 rokov, stala sa súčasťou programu Medicare, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť pre amerických seniorov. Predtým nemala zdravotné poistenie," vysvetlil Dupree.

Vtedy Evelyn vážila takmer 80 kilogramov, mala opuchnuté nohy a bola dehydrovaná. Vyšetrenie preukázalo, že zhubný nádor tlačil na dolnú dutú žilu, ktorá privádza do srdca odkysličenú krv z dolnej polovice tela. Evelynin život bol v ohrození. Pacientka bola však príliš slabá na okamžitú operáciu. Lekári ju najprv museli stabilizovať a Dupree posunul operáciu o týždeň.

Keď lekári Evelyn otvorili, zistili, že obrovský nádor pochádzajúci z tukového tkaniva okolo hrubého čreva, prerástol mnoho vnútorných orgánov. Lekári museli nádor odstraňovať postupne "milimeter po milimetri". Zákrok trval päť hodín. Pacientka sa zotavuje po operácii a bude musieť podstúpiť ďalšiu onkologickú liečbu.

Obluda v žene: Jej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: HO/Riverview Medical Center)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu