Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Medicínsky zázrak: Chlapček porazil smrť, v očkách mal 100 nádorov!

Ernie je malý zázrak
Ernie je malý zázrak (Zdroj: thesun.co.uk)

ESSEX - Odvážny britský chlapec Ernie Brown (4) bol lekármi označený za medicínsky zázrak po tom, čo prežil roky intenzívnej liečby laserom a chemoterapie. V jeho očiach sa totiž za ten čas vytvorilo až 100 tumorov.

Erniemu diagnostikovali retinoblastóm, keď mal iba tri mesiace. Jeho matka Lisa (37) ho vtedy vzala k lekárovi, pretože na ňu nedokázal zaostriť, keď ho držala blízko pri sebe.

Počas liečby rakoviny skeny ukázali, že tumorov je oveľa viac a vo veku deväť mesiacov ich už porazil 13. Ďalšie sa objavili tesne pred jeho druhými narodeninami, takže odborníci sa rozhodli pripevniť mu rádioaktívnu doštičku na oko v snahe o priamy boj s nádormi. Pri starostlivom zacielení sa lekárom podarilo zachovať jeho zrak.

"Doktori podchytili všetky nádory včas, takže sa ich šťastne podarilo vyliečiť," uviedla zdravotná sestra Lisa, ktorá žije s manželom Andym (40) a ďalším synom Stanleym.

"Má ešte len štyri roky, ale napriek tomu už toľkokrát porazil rakovinu. Je to zázrak. Je to malý bojovník," hovorí matka o Erniem, ktorý keď vyrastie, chce byť rušňovodičom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu