Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Facebook bez povolenia zmenil e-maily celému svetu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Facebook bez predchádzajúceho upozornenia zmenil všetkým svojim užívateľom e-mailové adresy. Miesto pôvodnej sa ukazuje len e-mail vo forme prezývka@facebook.com.

Oprava je síce jednoduchá, ale počínanie správcov tejto najväčšej sociálnej siete, ktorú využíva takmer 800 miliónov ľudí, je podľa odborníkov veľmi kontroverzné. O zásahu bez vášho vedomia sa môžete presvedčiť aj na vlastnom profile. Informoval portál rozhlas.cz.

Facebook príliš aktívne zmenil nastavenie zobrazenia adries, pretože chce užívateľa podnietiť k väčšiemu využívaniu svojich vlastných e-mailov, ktoré založil každému užívateľovi. Ich funkciou je vlastne len presmerovávať na facebookové správy.

Aj keď to zástupcovia Facebooku za chybu nepovažujú, väčšina používateľov i odborníkov to kritizuje ako neoprávnený zásah do súkromných údajov.

Pre server ArsTechnica.com poskytol Facebook nasledovné vyjadrenie: "V súlade s naším predchádzajúcim oznámením sme aktualizovali e-maily na Facebooku tak, aby boli konzistentné. Okrem toho, že každý dostal adresu, sme predstavili aj nové nastavenie, ktoré umožní nastaviť, ktorú adresu užívatelia zobrazia. Od chvíle, kedy sme Timeline spustili, mali ľudia možnosť rozhodnúť, čo na svojom profile zobrazia, a dnes sme túto možnosť nastavenia ďalej rozšírili."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu