Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Neplač, mami, umieram, napísal chlapec (14) v liste na rozlúčku

List, ktorý Wesley napísal matke, rodičov pobúril.
List, ktorý Wesley napísal matke, rodičov pobúril. (Zdroj: Daily Mail)

LONGTON - "Milá mamička, neplač, ale umieram," napísal 14-ročný Wesley svojej matke s tým, že mu nezostáva nič iné, než odísť. Ako sa ukázalo, hrôzostrašný pocit, ktorý mala pri čítaní listu, bol neopodstatnený. Išlo o školskú úlohu, ktorá rodičov poriadne rozčúlila.

Viki Walkerová (42) neverila vlastným očiam. Na žltom hárku papiera stálo, že Wesley je nevyliečiteľne chorý a rodičom sa ospravedlňuje za všetku bolesť, ktorú im spôsobil. Ďalej poprosil, aby na jeho pohrebe ľudia nosili pestré farby. Keď dočítala, ruky sa jej triasli a rozbehla sa za synom.

"Ponáhľala do izby a čakala, že nášho syna uvidí visieť. Skoro pri tom vyskočila z kože. Naozaj to nami otriaslo," opísal hrôzostrašný moment pán Walker (52). Ich syn však v tom čase už pokojne ležal v posteli a zaspával.

Nakoniec vysvitlo, že dojemné lúčenie je iba súčasťou domácej úlohy z hodiny tvorivého písania. Zadanie znelo nasledovne - predstaviť si, že trpíte nevyliečiteľnou chorobou, napísať list na rozlúčku a bez vysvetlenia ho doma odovzdať rodičom. To Wesley splnil do bodky.

"Nemohol som uveriť, že nás škola nevarovala, že robia úlohu," sťažuje sa pán Walker s tým, že je presvedčený, že takéto cvičenie mohlo žiakov skutočne priviesť na temné myšlienky.

Škola v meste Stoke-on-Trent sa ospravedlnila, vraj preskúma, ako do budúcnosti komunikovať s rodičmi. Jej zamestnanci si však stoja za svojím. "Cieľom bolo umožniť mladým ľuďom preskúmať svoje city a emócie a osláviť so svojimi milovanými tie dobré veci, ktoré bývajú zvyčajne nevyslovené," povedal Daily Mailu hovorca školy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu