Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

UFO senzácia: Natočili záhadné svetlá, experti sú bezradní!

Išlo naozaj o UFO?
Išlo naozaj o UFO? (Zdroj: thetruthbehindthescenes.org)

BLUE SPRINGS - Niekoľko svedkov nad mestom Blue Springs v americkom štáte Missouri za posledných niekoľko týždňov spozorovalo podivné rôznofarebné svetlá. Jeden z nich zverejnil na internete video a kontaktoval televízny štáb. Ten sa dostavil na miesto a do vyšetrovania, či by nemohlo ísť o známky mimozemskej civilizácie, zapojil aj organizáciu Missouri UFO Network.

Robert Kover si ako prvý všimol čudné svetlo na nočnej oblohe a začal mu venovať pozornosť. O svoje dojmy sa podelil aj so susedkou Becky Neelyovou. "Nič podobné som nikdy nevidela. S ďalekohľadom sme to svetlo videli úplne zreteľne," uviedla.

Kover zrejme poháňaný túžbou po senzácii hneď zburcoval miestnu televíziu KCTV. Reportér Dave Jordan potom kontaktoval špecialistku na UFO Margie Kayovú. Tá vypočula všetkých svedkov a nainštalovala teleskopy, aby sa mohla na nočnú oblohu pozrieť sama. Akonáhle sa objavilo prvé svetlo, vyhlásila: "Som si na 90 percent istá, že sa v tomto prípade pozeráme na Vegu (jasná hviezda, pozn.red.)."

Keď ale zbadala ďalšie svetlá, svoj názor zmenila. "My sme pozorovali farebné svetlá, jedno bolo zelené, ďalšie červené a modré. Neviem čo to je, nedokážem to identifikovať," uviedla Kayová.

Záhadné svetlo si všimla aj obyvateľka Blue Springs Teresa Priceová. A ako uviedla, správalo sa čudne. "Bolo vysoko na oblohe a potom zrazu spadlo a zostalo nehybne v nižšej polohe," opísala zvláštny úkaz. Žena na základe programu, ktorý nedávno videla v televízii, usúdila, že ide o špionážne sondy, ktoré používajú miestne správne orgány a agentúry presadzujúce zákony v krajine. Táto verzia sa javí ako najpravdepodobnejšia. Sondám totiž zodpovedá veľkosť, farba i spôsob pohybu svetiel, napísal spravodajský server Novinky.cz.

UFO nad Blue Springs

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu