Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dospelí bratia trpia zvláštnou chorobou, stávajú sa z nich deti!

Z bratov sa stali deti
Z bratov sa stali deti (Zdroj: The Sun)

LINCOLN - Poznáte film Podivuhodný prípad Benjamina Buttona, v ktorom Brad Pitt začína miesto starnutia mladnúť? Niečo podobné prežívajú aj bratia Matthew (39) a Michael (42) Clarkovci z britského Lincolnu. Ich telá síce zubu času neodolávajú, ale z ničoho-nič začali mentálne infantilnieť a vracať sa čoraz hlbšie do detstva.

Mužov, ktorí pôvodne viedli normálny život, vyhodili z práce a museli sa nasťahovať späť ku svojim rodičom, pretože sa o seba nedokážu viac postarať. Michael, bývalý príslušník britského kráľovského letectva, sa podľa odhadu teraz nachádza vo veku asi desiatich rokov, zatiaľ čo bývalý robotník Matthew sa správa ako batoľa.

Lekári im diagnostikovali leukodystrofiu, neurologickú chorobu, ktorá zvyčajne postihuje len novorodencov. Napáda mozog, nervový systém a miechu, je smrteľná a liečba nie je známa.

Rodiny bratov sú zničené. "Je to strašná choroba. Obaja sú veľmi detinskí. Teraz majú obdobie, kedy sa spolu najčastejšie hrajú s vláčikmi. Nemôžeme im nijako pomôcť. Cítime sa úplne bezmocní," uviedol ich otec Antony (63) pre Daily Mail.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu